Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Italiaanse media zien Leclerc eindelijk het voorbeeld van de 'monsterlijke' Verstappen volgen

De Italiaanse media zijn lovend over het Formule 1-seizoen van Max Verstappen. Ook Charles Lecler ontvangt veel lof van de Italiaanse kranten, na een sterk eindresultaat in Abu Dhabi.

Het Formule 1-seizoen zit er weer op. Voor de derde keer op rij won Max Verstappen de laatste race van het jaar in Abu Dhabi en voor het tweede opeenvolgende jaar mag hij zichzelf wereldkampioen noemen. Ferrari gaat naar huis met zilver in het kampioenschap na een sterke race van Charles Leclerc op het Yas Marina Circuit. De Italiaanse media zijn er blij mee. Ze roemen Verstappen en Leclerc uitgebreid in de kranten op maandagochtend na de GP van Abu Dhabi. Zo kopt La Gazzetta Dello Sport het volgende: "Het cadeau van Leclerc, Ferrari is tweede! Leclerc is een fenomeen achter Verstappen. Het was natuurlijk geen overwinning, maar het had wel dezelfde smaak." "Het was een erekwestie geworden voor Leclerc om tweede te worden. Ferrari hoopte gedurende het seizoen de strijd aan te gaan met Red Bull, maar dat lukte niet. De kansen op de titel verdwenen namelijk als sneeuw voor de zon gedurende het seizoen. Toch bleef Leclerc zich vastbijten in die tweede plaats. Een knappe prestatie, gezien het feit dat Red Bull en Sergio Perez er veel beter voor stonden na een goede kwalificatie." "Daarom moest men wat bedenken om de rivaal te verrassen, zonder een eigen doelpunt te maken zoals in andere races soms wel gebeurde. Bij de start leek het er ook niet zo goed uit te zien voor Ferrari, maar zodra de race vorderde, sloeg Leclerc terug door goed om te gaan met zijn banden. Hij maakte zondag het verschil, zoals Verstappen dat ook doet." "Er was geen duidelijkere manier voor Verstappen om zijn tweede titel op rij te winnen, na het seizoen van vorig jaar. Hij heeft alle criticasters stil gekregen. De GP van Abu Dhabi was precies in de stijl van de rest van het seizoen."

"Dit laat zien dat Ferrari groeiende is"

Ook Corriere Dello Sport is zeer tevreden over de laatste Grand Prix van het jaar, waarin Red Bull en Ferrari schitterden. "Ferrari presteert het best mogelijke. De laatste race van het seizoen laat zien dat Ferrari groeiende is. Een geweldig seizoen voor Verstappen en Red Bull, maar het team blijft het enige grote team dat er nog niet in is geslaagd om een één-twee te halen in het kampioenschap" "Het positieve was dat Ferrari liet zien dat men sterk is, ook met het gebruik van de banden. Een gebalanceerde bolide als deze is wat Ferrari nodig heeft. Daarnaast heeft men ook een kampioen als Leclerc nodig én een coureur als Sainz. Men zal in de winter hard door moeten werken aan de bolide om er volgend jaar weer te staan." "Verstappen pakte op zondag namelijk zijn vijftiende overwinning van het seizoen, als een monster. Charles reed een perfecte race en reed zeven ronden meer op de mediums dan Perez. Hij maakte geen fouten in de race en dat is nog belangrijker voor Ferrari dan voor hemzelf. Gisteren deden sommige coureurs het misschien minder goed dan Perez, maar toch was hij de verliezer van de dag."

Viaplay
x
Red Bull Verongelijkte Marko onthult gigantische schadepost na megaklapper Perez