Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix Oostenrijk 2024

Italiaanse media zien Verstappen van voetstuk vallen: "Weer dat kleine boze jongetje..."

Zoals elke week beschrijven de Italiaanse media op hun typerende manier de verreden Grand Prix. Uiteraard is hét onderwerp van gesprek de clash tussen Max Verstappen en Lando Norris. Iets waar de Italiaanse kranten van smullen.

Verstappen Austria
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Het was natuurlijk hét moment van het weekend. De aanvaring tussen Max Verstappen en Lando Norris. Ook in de Italiaanse kranten smult men hier van, maar men ziet ook Verstappen van een voetstuk vallen.

Bij Gazzetta dello Sport zijn ze nog mild voor Verstappen, ook vanwege de prestaties eerder in het weekend: "Vrienden Norris en Verstappen tegen elkaar. Sainz vist een podium weg in Oostenrijk. Russell is de grote winnaar die profiteert van het incident tussen Norris en Verstappen. Het is nu een open oorlog tussen Verstappen en Norris. Het moest er een keer van gaan komen, aangezien Norris dit jaar de grootste rivaal van Verstappen is geworden. Bocht drie in Oostenrijk staat bekend om duels als deze en ditmaal kwam de killermentaliteit van Verstappen bovendrijven."

"Dat zagen we in het begin van zijn carrière ook terug, toen hij de bijnaam Bad Boy kreeg toebedeeld. We zagen echter ook een vleugje van naïviteit bij Norris. Hij probeerde het namelijk meerdere keren houd je het fabeltje van de schorpioen en de kikker. Als hij dat zou kunnen veranderen zou hij wellicht de meest geliefde coureur ooit worden. Verstappen krijgt nog altijd een zes voor zijn optreden. De coureur die twee polepositions pakt en een sprintrace wint kun je niet minder geven."

Bij Corriere dello Sport zijn ze allesbehalve mild, sterker nog, ze betichten de Nederlander van vies spel: "Norris, de held, moest opgeven. Wat een geweldig gevecht tussen hem en Verstappen. Norris werd geraakt en zonk. De Brit heeft begrepen dat je Verstappen aan moet vallen als je wilt winnen. Hij deed meerdere pogingen, maar het was Verstappen die een muur bouwde met zijn talent. Zeven ronden voor het einde overtrad Verstappen echter de wet, waarmee hij richting vies spel ging. Daardoor kwam er uiteindelijk een incident tussen de twee en vlogen de brokstukken in het rond. Norris gaat zonder punten naar huis, terwijl Max met zijn vijfde plaats alsnog uitloopt in het kampioenschap."

"Vooraan was het Mercedes dat profiteerde en ook Sainz mocht het podium op. Voor Leclerc was het een zwaar weekend, hij mocht alleen 'vechten' met Norris en Verstappen omdat hij op een ronde werd gezet. Ondanks dat Verstappen in punten uitliep, was hij de slechtste van de dag. De meervoudig wereldkampioen was weer als een boos jongetje, zo’n jongetje dat een goal tegen krijgt en dan wegloopt met de bal, om die bal vervolgens te lek te steken. Norris was de beste van de dag, ondanks dat hij geen punten veroverde. Hij was de beste omdat hij Verstappen onder druk wist te zetten. Een druk die hem op tilt liet slaan."

Corriere della Sera gaat zelfs nog een stapje verder. Zowel Verstappen als de stewards krijgen er flink van langs: "Verstappen is onverdedigbaar en krijgt een vier voor zijn optreden. Hij mag de stewards bedanken, zij krijgen een 1. Norris was rommelig, maar wel moedig. Verstappen en Norris dachten dat het een rodeo was, terwijl Russell uiteindelijk de joker werd."

"Misschien was het de grote stier op het circuit die ervoor zorgde dat Verstappen en Norris er zo’n geïnspireerde strijd van maakte. Het was het Jekyll en Hyde-verhaal (iemand met twee gezichten, red.) voor de Nederlander. Dat gebeurde al een tijdje niet meer, omdat hij zo domineerde de afgelopen tijd. Norris zette echter druk op de Nederlander, die vervolgens onreglementair verdedigde. Drie keer zelfs en telkens kwam hij ermee weg. Totdat het misging, met zijn nu voormalige vriend. Het was onverdedigbaar. Natuurlijk, ook Norris ging het gevecht soms te optimistisch in, maar hij ging dan wijd en verloor zijn positie dan ook weer. Hij verdient echter alle lof voor het aanvallen van de complete coureur Verstappen, die ook nog eens een duwtje/voordeeltje krijgt wanneer zijn acties op de limiet beoordeeld moet worden."

Alle actie live bijwonen op Spa-Francorchamps én deelnemen aan een karting experience in het hart van het circuit?

WORD LID & WIN!

Praat mee!

Viaplay
x
Marko Red Bull-adviseur verklaart stuklopen iconisch partnership