Japanse leverancier krijgt schuld van uitvallen Vettel in Japan

09 okt. 2017 11:27 Ruud Dimmers 0 reacties
Het F1-seizoen voor Sebastian Vettel verloopt de laatste races dramatisch. Van crashes tot en met mechanische defecten, alles komt op zijn pad. In Japan viel de Duitser uit met een kapotte bougie.

Leverancier bougie verantwoordelijk voor uitvalbeurt

Een onderdeel van een paar tientjes dat nog voor de start kapot ging. Bij Ferrari is men niet blij en wijst men met de beschuldigende vinger naar leverancier NGK. 

Voor het Japanse bedrijf was het een zwart weekend, want NGK is gevestigd vlak bij het circuit van Suzuka. Juist voor eigen publiek ging het mis. Al voor de start was duidelijk dat Vettel de race niet zou finishen.

Ferrari-teambaas Arrivabene wijst met de beschuldigende vinger naar externe partijen. Voor de camera's van Sky Italia laat hij weten dat het team vertrouwen moet houden.

"Iedereen heeft kunnen zien wat er gebeurde. Heeft het team fouten gemaakt? Onze auto is goed genoeg en beter dan de componenten die dit hebben veroorzaakt. We moeten deze zwarte bladzijde omslaan en gemotiveerd doorgaan. De situatie moet geanalyseerd worden en dan moeten we met vertrouwen afreizen naar Austin."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen