Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
F1-nieuws

Japanse leverancier krijgt schuld van uitvallen Vettel in Japan

Het F1-seizoen voor Sebastian Vettel verloopt de laatste races dramatisch. Van crashes tot en met mechanische defecten, alles komt op zijn pad. In Japan viel de Duitser uit met een kapotte bougie.

Een onderdeel van een paar tientjes dat nog voor de start kapot ging. Bij Ferrari is men niet blij en wijst men met de beschuldigende vinger naar leverancier NGK.

Voor het Japanse bedrijf was het een zwart weekend, want NGK is gevestigd vlak bij het circuit van Suzuka. Juist voor eigen publiek ging het mis. Al voor de start was duidelijk dat Vettel de race niet zou finishen.

Ferrari-teambaas Arrivabene wijst met de beschuldigende vinger naar externe partijen. Voor de camera's van Sky Italia laat hij weten dat het team vertrouwen moet houden.

"Iedereen heeft kunnen zien wat er gebeurde. Heeft het team fouten gemaakt? Onze auto is goed genoeg en beter dan de componenten die dit hebben veroorzaakt. We moeten deze zwarte bladzijde omslaan en gemotiveerd doorgaan. De situatie moet geanalyseerd worden en dan moeten we met vertrouwen afreizen naar Austin."

Forbidden

Weddenschappen Sebastian Vettel

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet
RN365 Special
Verstappen koestert 'huwelijk' met geliefde Lambiase: "Maar wie is het mannetje, wie het vrouwtje?"

RacingNews365 zat na het F1-seizoen samen met niemand minder dan Max Verstappen voor een exclusief interview. In dit eerste deel vertelt Max over Gianpiero 'GP' Lambiase, zijn race-engineer met wie hij als het even kan voor altijd samen wil werken. Hij beschrijft de onderlinge relatie gekscherend als een 'huwelijk'. Maar wie is nou het mannetje en wie het vrouwtje?

Lees meer
Viaplay
x
Domenicali Hoogste F1-baas doet een oproep aan Ferrari na vertrek Binotto