Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
F1-nieuws

Japanse leverancier krijgt schuld van uitvallen Vettel in Japan

Het F1-seizoen voor Sebastian Vettel verloopt de laatste races dramatisch. Van crashes tot en met mechanische defecten, alles komt op zijn pad. In Japan viel de Duitser uit met een kapotte bougie.

Een onderdeel van een paar tientjes dat nog voor de start kapot ging. Bij Ferrari is men niet blij en wijst men met de beschuldigende vinger naar leverancier NGK.

Voor het Japanse bedrijf was het een zwart weekend, want NGK is gevestigd vlak bij het circuit van Suzuka. Juist voor eigen publiek ging het mis. Al voor de start was duidelijk dat Vettel de race niet zou finishen.

Ferrari-teambaas Arrivabene wijst met de beschuldigende vinger naar externe partijen. Voor de camera's van Sky Italia laat hij weten dat het team vertrouwen moet houden.

"Iedereen heeft kunnen zien wat er gebeurde. Heeft het team fouten gemaakt? Onze auto is goed genoeg en beter dan de componenten die dit hebben veroorzaakt. We moeten deze zwarte bladzijde omslaan en gemotiveerd doorgaan. De situatie moet geanalyseerd worden en dan moeten we met vertrouwen afreizen naar Austin."

RN365 Special
Is deze wiskundige formule het geheim van Red Bull-topontwerper Adrian Newey?

Het is één van de meest besproken topics in de Formule 1 van dit seizoen: porpoising. Heeft Red Bull-topontwerper Adrian Newey de juiste formule gevonden om het probleem in kaart te brengen en daarnaar te handelen?

Lees meer
Viaplay
x
Honda F1 Naam Honda keert eenmalig terug in de Formule 1