Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Lewis Hamilton

Jordan: "Als ik Mercedes was zou ik Hamilton eruit gooien"

De contractonderhandelingen tussen Lewis Hamilton en Mercedes vorderen heel langzaam. Voormalig Formule 1-teameigenaar Eddie Jordan, die nog steeds vele contacten heeft in de paddock, weet te melden dat de onderhandelingen tussen de twee partijen stroef verlopen en zou wel weten wat hij als teambaas had gedaan.

Hamilton winst Turkije
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Mercedes

Eddie Jordan windt er vaak geen doekjes om. Als hij ergens van op de hoogte is, dan deelt hij het graag met de wereld. Door zijn nauwe banden met verschillende mensen in de Formule 1-paddock weet voormalig teameigenaar Eddie Jordan vaak als eerste nieuwtjes de wereld in te brengen. Zo wist hij maanden geleden al als eerste te melden dat INEOS zich in ging kopen bij het Mercedes-team. In gesprek met F1 Insider vertelt hij hoe dat komt.

"Ik heb geweldige bronnen waar ik honderd procent op kan vertrouwen en bezit ik over een gezond verstand. Ik sta nog steeds heel dicht bij de mensen in de paddock, ik bel ook nog regelmatig met Bernie Ecclestone en vele anderen", aldus Jordan, die ook wat informatie over de contractonderhandelingen tussen Mercedes en Lewis Hamilton heeft binnengekregen.

"Blijkbaar komen de twee partijen er niet uit als het aankomt op de contractvoorwaarden. Wat ik heb gehoord is dat Lewis meer wil dan Mercedes bereid is om te betalen. Het draait ook onder andere om het meedelen in de winst en over een eventuele invloedrijke rol bij de Mercedes-groep", zo vertelt Jordan, die wel zou weten wat hij had gedaan als hij de teameigenaar van Mercedes was geweest.

"Als ik de baas van Daimler was, dan zou ik hem eruit gooien. Of je rijdt voor ons team op onze voorwaarden, of je gaat eruit. Ik zou hem ook zeggen wat Bernie Ecclestone zei na de dood van Ayrton Senna. Bernie was net als iedereen in shock, maar hij was de eerste die weer bedaarde en iedereen toesprak: 'ophouden met jammeren nu, iedereen is te vervangen'. Lewis zou dat ook moeten weten", zo sluit de Ier af.

Hét abonnement voor de echte racefan. Sluit je ook aan bij de tofste F1-community!

Meld je direct aan
Forbidden

Weddenschappen Lewis Hamilton

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Exclusief Eerst details over verrassend nieuw potentieel F1 team bekend