Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Red Bull Racing

Jordan is klaar met Horner-saga: "Het heeft niks met F1 te maken!"

Eddie Jordan, oud-teambaas in de Formule 1, heeft het inmiddels wel gehad met het hele gedoe rond Red Bull-teambaas Christian Horner. Volgens de Ier heeft de hele situatie niks met de Formule 1 te maken en praat hij veel liever over andere onderwerpen die wél wat met de F1 te maken hebben.

Verstappen Sainz
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Bij Red Bull ging het al voor het begin van het seizoen maar over één ding: het onderzoek naar teambaas Christian Horner vanwege vermeend grensoverschrijdend gedrag. Hij werd onderzocht door een externe advocaat en werd uiteindelijk vrijgepleit, maar tijdens de races in Bahrein en Saoedi-Arabië bleef het nieuws rond de Brit de paddock bezighouden. Zo was er zelfs het gerucht dat adviseur Helmut Marko geschorst zou worden en dat zou dan weer gevolgen hebben voor Max Verstappen, die zijn toekomst min of meer aan de Oostenrijker verbond.

Maar van die schorsing was uiteindelijk geen sprake en de rust keert, zo lijkt het tenminste, geleidelijk terug bij de Oostenrijkse renstal. Wel zou er een interne machtsstrijd gaande zijn binnen Red Bull. Voormalig teambaas in de koningsklasse van de autosport, Eddie Jordan, heeft inmiddels wel genoeg van de hele saga rond Horner. "Deze hele vibe, ik vind het verontrustend. Ik vind dat het niets met de Formule 1 te maken heeft", zo zegt Jordan in de Formula for Success-podcast.

"Ik wil over de coureurs horen, over de nieuwste technologieën. Ik wil weten waarom Williams geen nieuw chassis had in Australië en over de grote verbeteringen bij de verschillende teams. En we moeten opnieuw praten over iemand zoals Nico Hulkenberg die nu regelmatig punten scoort en dat is opmerkelijk", zo is het duidelijk hoe Jordan erover denkt.

"Het enige wat ik over Christian en Red Bull wil zeggen, is dat deze zaak privé en achter gesloten deuren had moeten worden afgehandeld. En er had een correcte oplossing moeten zijn voor dit soort problemen. Maar om het naar buiten te brengen, zo wordt iedereen gehypet. Iedere redacteur in de wereld van welk magazine of welke krant dan ook, als ze met iets komen over Red Bull en Christian Horner, ze zitten er bovenop, van de voorste tot de achterste pagina. Dat is echt een probleem", zo sluit Jordan af.

Praat mee!

Viaplay
x
Verstappen Marko houdt rekening met vervelende 'verrassing' voor Max in China