Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Carlos Sainz

Jordan ziet een forse uitdaging voor Sainz en Ricciardo na puike prestatie Bearman

Op dit moment is het relatief rustig op de rijdersmarkt, maar dat kan natuurlijk zomaar omslaan. Dat heeft Lewis Hamilton wel bewezen met zijn overstap naar Ferrari vanaf 2025. Dat betekent dat Carlos Sainz op zoek moet naar een nieuwe werkgever en dat kan hij maar beter zo snel mogelijk regelen, zo denkt Eddie Jordan.

Sainz Ferrari Saudi Arabia 2024
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Max Verstappen ligt vast bij Red Bull, George Russell bij Mercedes en ook de line-up bij Ferrari is bekend voor 2025 met Charles Leclerc en Lewis Hamilton. Daarnaast weet McLaren ook al dat het 2025 in gaat met Lando Norris en Oscar Piastri. Maar heel wat coureurs hebben nog geen contract voor komend jaar, waaronder Carlos Sainz. En het debuut van Oliver Bearman in Djedda zal het niet makkelijker hebben gemaakt voor de rijders die nog op zoek zijn naar een zitje.

Sainz miste een kans om te laten zien wat hij waard is, omdat hij de Grand Prix van Saoedi-Arabië aan zich voorbij moest laten gaan. De Spanjaard reed nog wel tijdens de eerste twee vrije trainingen, maar vrijdag werd bekend dat Sainz niet meer in ging stappen bij Ferrari door een blindedarmontsteking. Daardoor kreeg Oliver Bearman de kans als debutant in de Ferrari en dat kan zomaar eens gevolgen hebben voor de Spanjaard, zo denkt Eddie Jordan.

12 teams in de toekomst?

"Ik weet zeker dat Carlos rechtop in zijn bed zit en hopelijk herstelt hij snel. En dat hij dan tegen zichzelf zegt tegen: 'oh mijn god, ik kan maar beter mijn stoeltje voor 2025 regelen'. Want er zijn heel veel goede jonge coureurs die een stand-in kunnen zijn", zo laat Jordan weten in de podcast Formula for Success. "Naast Bearman zijn er op dit moment zes, of misschien wel acht jonge coureurs die naar mijn mening niet de kans krijgen in de Formule 1."

Voor Jordan zegt de op het oog makkelijke invalbeurt van Bearman ook iets over de sport. "Het zegt me dat de auto's te makkelijk te besturen zijn in vergelijking met hoe dat vroeger was. En dat laat zien dat een coureur zoals Bearman, met een minimum aan testtijd, die op het laatste moment is verteld om de overall aan te trekken de race kan rijden zoals in Saoedi-Arabië. Dat was buitengewoon van hem", zo laat Jordan weten.

"Ik hoop dat we hem snel terugzien en ik hoop echt dat deze jonge coureurs de kans krijgen. En als dat betekent dat er 12 teams moeten komen, dan moeten er in de toekomst 12 teams komen", zo concludeert de oud-teambaas in de Formule 1. Dan richt Jordan zijn blik nog even op Daniel Ricciardo. Volgens de Ier heeft hij misschien 'meer dan wie dan ook een resultaat nodig'.

Penibele situatie

"Hij moet het allemaal bij elkaar krijgen, want anders wordt hij vervangen en hij kan begrijpen waarom hij dan vervangen zou worden, omdat de performance er niet is. Hij moet bijvoorbeeld niet spinnen zoals in Djedda, want je ziet Max Verstappen zoiets niet doen, net als andere coureurs. Hoezeer we ook dol op hem zijn en ik denk dat hij een enorme aanwinst is voor de Formule 1, maar de stopwatch liegt nooit."

Jordan vervolgt: "En op het moment dat iemand zoals Bearman de sport in komt en wat hij liet zien, zullen coureurs zoals Ricciardo over de schouders moeten kijken en tegen zichzelf zeggen: 'Hoeveel tijd heb ik hier nog?'", zo sluit Jordan af.

Praat mee!

Viaplay
x
Breaking Ricciardo keihard gestraft na GP China