Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Jos Verstappen

Jos Verstappen grijpt knappe podiumplaats in rally Omloop van Vlaanderen

Jos Verstappen heeft de tweede plaats gegrepen in de Omloop van Vlaanderen. De voormalig Formule 1-coureur blikt tevreden terug op de rally in België.

Jos Verstappen rally 2024
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © BRC

Jos Verstappen kende een mooi weekend in België. De Nederlander nam deel aan de Omloop van Vlaanderen en eindigde uiteindelijk samen met copiloot Renaud Jamoul op de tweede plaats. Alleen Cédric Cherain en Damien Withers waren een tikkeltje sneller en pakten met een voorsprong van 33 seconden de zege. Dat mag de pret echter niet drukken voor Jos, die erg tevreden terugblikt op de vrijdag en zaterdag. Hij was immers standaard bovenin terug te vinden en pakte in twee klassementsproeven de eerste plaats.

"Het ging goed, maar Cherain was gewoon overal snel en maakte geen foutjes", vertelt Jos op Verstappen.com. "Ik ben zeer tevreden met de tweede plaats. Meer zat er niet in. Je wilt natuurlijk altijd meer en we hebben er alles aan gedaan, veel overleg gehad om te bedenken wat we nog aan de auto konden doen om hem beter te maken. Maar er zat niet meer snelheid in. Dit was het maximale en dan moeten we tevreden zijn."

In de eerste klassementsproef op zaterdag ging het wel eventjes mis. "We schoten rechtdoor over het gras en moesten draaien. Doordat de zon in m’n ogen scheen, zag ik het niet. Het is nog ontzettend glad, er is heel weinig grip. Het is heel verraderlijk, maar dat geldt voor iedereen natuurlijk", sluit Jos af.

Jos kent ook zijn programma van de komende tijd. De voormalig Formule 1-coureur werkt op 20 en 21 een rally af in Hellendoorn en begint een week later aan de BRC East Belgian Rally.

Scoort Feyenoord donderdag 19 september tegen Bayer Leverkusen? Dan keert Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit.

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
F1 Werking McLaren-achtervleugel onthuld