Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Jos Verstappen

Jos Verstappen: "Het is te laat voor Horner om dat te zeggen"

Jos Verstappen heeft zich wederom gemengd in de discussie rondom Christian Horner. Hij denkt dat de teambaas nog wel even aan zal blijven, maar ziet het liever anders.

Jos Verstappen Max Verstappen
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © RacingNews365/Michael Potts

Jos Verstappen doet dit weekend mee aan de Rally van Hannut in België. De Britse tabloid The Daily Mail zocht de vader van Max Verstappen op om hem te vragen naar de recente ontwikkelingen in de zaak Horner. Jos Verstappen kiest de kant van de vrouw die een klacht tegen de teambaas indiende. "Ik leef met haar mee, met alles wat ze meemaakt, maar we zullen zien wat er gebeurt."

De vrouw werd deze week geschorst door Red Bull, omdat ze zou hebben geknoeid met bewijs dat ze had opgestuurd in de zaak rond Horner. De teambaas riep in de persconferentie in Saoedi-Arabië op om 'een streep onder de zaak te zetten', maar volgens Jos is het al te laat.

"Daar is het nu een beetje te laat voor", antwoordt hij. "Als hij dat wil prima, maar ik denk niet dat het mogelijk is. Ik wil er verder niet te veel over praten, want dat creëert alleen maar meer problemen. Het belangrijkste voor mij is dat Max happy is, dat is hetgeen wat voor mij telt. Ik wil gewoon dat hij goed in zijn vel zit."

Jos Verstappen: "Horner heeft de steun van de Thaise eigenaar"

Verstappen senior benadrukt dat het voor problemen zorgt als Horner aan zou blijven. "Alles heeft invloed op Max. Hij was derde in de eerste training, maar alles wat we horen is Horner en zijn situatie. In de persconferentie ging het alleen maar over hem en zijn problemen, terwijl we het over Max, de auto, zijn performance en de race moeten hebben."

"Ik heb al gezegd dat ik denk dat het voor problemen zal zorgen als hij aanblijft. Het is te laat voor Christian om te zeggen 'laat me met rust', maar hij heeft de steun van de Thaise eigenaar, dus ik denk dat hij de rest van het seizoen aan zal blijven. Ik heb gezegd dat het slecht zou zijn als hij blijft, het is echt niet goed voor het team, deze situatie."

Tot slot gaat Verstappen senior nog in op een vermeende ruzie met Horner vorige week in Bahrein. "Op vrijdag, voor de race riep hij: 'Vertrouw je me? Ik doe alles voor je zoon' en toen praatten we een beetje met onze handen. Van een ruzie was geen sprake. Wel hadden we op een ander moment een discussie in zijn kantoor en toen ben ik naar buiten gelopen. Na de race heeft hij me wel gefeliciteerd met Max' prestatie."

Voorspel en win

Voorspelgame visual 2024

Wie wint de Grand Prix van Saoedi-Arabië 2024?

Speel mee en maak kans op een prachtige drivers cap van Max Verstappen!

Speel mee

Verstappen aast op zijn eerste overwinning in China. Pak 50 keer jouw inzet bij Unibet als Verstappen de snelste ronde rijdt en wint!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden