Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Jos Verstappen: "Misschien ben ik soms te hard geweest voor Max"

Van Max Verstappen weten we dat hij onder vader Jos een vrij harde leerschool heeft doorlopen. Té hard misschien? De leermeester zelf sluit dat niet helemaal uit.

Jos Max Verstappen
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Verstappen

Vanaf dat Max Verstappen als klein jongetje voor het eerst op een kart stapte, is vader Jos Verstappen niet van zijn zijde geweken. Tot het moment dat hij Max 'afleverde' in de Formule 1 was hij zijn mentor, met geheel eigen opleidingsmethoden. Hij was streng voor Verstappen en wist Max met zijn neus op zijn fouten te drukken.

"Als je daar nu op terugkijkt, dan was ik soms misschien wel iets te hard", zo overpeinst Verstappen in gesprek met ServusTV, om vervolgens zijn eigen methoden te verdedigen. "In het moment zelf voelde dat als het juiste om te doen en misschien had hij dat ook wel een beetje nodig, omdat hij koppig is."

"Ik geloof ook werkelijk dat hij er echt beter door is geworden", vervolgt de voormalig coureur van onder andere Minardi en Benetton. "Hij had dat regelmatig nodig, maar in het daaropvolgende jaar was hij daardoor wel wéér beter. Hij werd wereldkampioen, tweevoudig Europees kampioen en had onderweg alle races gewonnen. Te allen tijde leerde hij zeer veel en ik geloof dat hij voor zijn leeftijd daardoor heel volwassen is."

Jos Verstappen: "Ik geloof echt dat Max beter is dan ik"

Gevraagd of Max getalenteerder is, antwoordt Jos Verstappen volmondig ja: "Absoluut. En natuurlijk kan ik hem wel alles leren, maar hij moet zelf ook over het talent beschikken. En dat heeft hij. Hij is daarbij slimmer dan ik en verwerkt alles beter. Ik geloof echt dat hij veel beter is dan ik."

En nee, dat heeft vader Verstappen nooit gestoken: "Dat maakt me juist heel trots. Het zou juist heel frustrerend zijn geweest als hij dat niet was. Ik ben er ook heel gelukkig mee. Daarbij moet ik ook zeggen dat het volgen van zijn races spannender is dan zelf racen."

"Ik weet als ik in de spiegel kijk welke fouten ik in mijn carrière heb gemaakt. Die probeer ik er zodoende bij hem uit te filteren", aldus Verstappen, wiens zoon Max ook ingaat op de vraag of de harde leerschool de juiste was voor hem. Zijn antwoord is al net zo standvastig als dat van zijn vader.

"Op sommige momenten was het een harde leerschool, maar wel een faire. Hij heeft mij op alles goed voorbereid, tot het punt waarop ik in de praktijk nergens meer van onder de indruk was. Ik ben zodoende nooit iets tegengekomen wat ik niet wist te handelen."

Ook interessant:

Verstappen en Red Bull hebben een structureel probleem

De Oostenrijkse GP was een enerverende. Want hoe denken Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk over de Ferrari-problemen? Of van het wangedrag van enkele 'supporters' naast de baan?

Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

5 reacties

Viaplay

Unibet
x
RN365-podcast Verstappen wordt in stijl drievoudig wereldkampioen Formule 1