Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 nieuws

Jos Verstappen wil Max beschermen tijdens GP Nederland

De Formule 1 Grand Prix van Nederland in 2020 moet een groot volksfeest worden, waarbij sportheld nummer één Max Verstappen volop in de spotlights zal staan. Vader Jos Verstappen zal er alles aan doen om zijn zoon te beschermen tegen alle invloeden die er van buitenaf worden uitgeoefend op de Red Bull-coureur tijdens dat weekend.

Verstappen Zandvoort 2019
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

De populariteit van Max Verstappen kent in Nederland geen grenzen. Max is uitgegroeid tot de populairste sportman van Nederland, wordt het meest gezocht op Google én krijgt jaarlijks 100.000 racefans bijeen op Zandvoort tijdens de Jumbo Racedagen. De Grand Prix van Nederland in 2020 zal binnen enkele uren uitverkocht zijn en werkelijk iedereen wil iets van Verstappen junior.

Een gekkenhuis voor de coureur, maar juist daar wil vader Jos Verstappen hem zo goed mogelijk voor beschermen. Een Nederlandse Grand Prix is prachtig, maar Max moet zich nog wel volledig kunnen focussen op het racen. "Iedereen wil iets van Max. Dat is begrijpelijk, maar dat kan niet. Hij moet zich kunnen richten op het racen en zal een strak schema hebben. Dat is anders dan tijdens de Jumbo racedagen, waar hij er voor iedereen probeert te zijn. Bij een Grand Prix is daar geen plaats voor", aldus Verstappen senior in De Telegraaf.

De Red Bull-coureur zal vanzelfsprekend beschikbaar zijn voor sponsoren en andere verplichtingen, maar tot op zekere hoogte. Een goed voorbeeld van een coureur die veel teveel aan zijn hoofd had tijdens zijn thuisrace is Daniel Ricciardo. De Australiër komt mede daardoor niet tot goede prestaties in zijn thuisrace.

"Ricciardo heeft ook aangegeven dat hij te druk is met randverschijnselen. Dat moeten wij voorkomen en daar hoeft Max zich niet druk om te maken. Dat is de taak van Raymond en mij", legt Verstappen senior uit, die zijn zoon wil beschermen.

Het voetbalseizoen wordt zaterdag afgesloten met de Champions League finale

Wie wint de Champions League finale: Inter Milan of Manchester City? Win bij Unibet 100x jouw inzet als jouw favoriet wint!

Alleen geldig voor nieuwe spelers, minimum leeftijd 24 jaar. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 100x jouw inzet!
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP van Nederland nieuws RN365 Nieuwsdossier

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Breaking FIA en F1 willen actie ondernemen na noodkreet Verstappen