Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Formule 1 nieuws

Jos Verstappen wil Max beschermen tijdens GP Nederland

De Formule 1 Grand Prix van Nederland in 2020 moet een groot volksfeest worden, waarbij sportheld nummer één Max Verstappen volop in de spotlights zal staan. Vader Jos Verstappen zal er alles aan doen om zijn zoon te beschermen tegen alle invloeden die er van buitenaf worden uitgeoefend op de Red Bull-coureur tijdens dat weekend.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

De populariteit van Max Verstappen kent in Nederland geen grenzen. Max is uitgegroeid tot de populairste sportman van Nederland, wordt het meest gezocht op Google én krijgt jaarlijks 100.000 racefans bijeen op Zandvoort tijdens de Jumbo Racedagen. De Grand Prix van Nederland in 2020 zal binnen enkele uren uitverkocht zijn en werkelijk iedereen wil iets van Verstappen junior.

Een gekkenhuis voor de coureur, maar juist daar wil vader Jos Verstappen hem zo goed mogelijk voor beschermen. Een Nederlandse Grand Prix is prachtig, maar Max moet zich nog wel volledig kunnen focussen op het racen. "Iedereen wil iets van Max. Dat is begrijpelijk, maar dat kan niet. Hij moet zich kunnen richten op het racen en zal een strak schema hebben. Dat is anders dan tijdens de Jumbo racedagen, waar hij er voor iedereen probeert te zijn. Bij een Grand Prix is daar geen plaats voor", aldus Verstappen senior in De Telegraaf.

De Red Bull-coureur zal vanzelfsprekend beschikbaar zijn voor sponsoren en andere verplichtingen, maar tot op zekere hoogte. Een goed voorbeeld van een coureur die veel teveel aan zijn hoofd had tijdens zijn thuisrace is Daniel Ricciardo. De Australiër komt mede daardoor niet tot goede prestaties in zijn thuisrace.

"Ricciardo heeft ook aangegeven dat hij te druk is met randverschijnselen. Dat moeten wij voorkomen en daar hoeft Max zich niet druk om te maken. Dat is de taak van Raymond en mij", legt Verstappen senior uit, die zijn zoon wil beschermen.

RN365 Nieuwsdossier Formule 1 GP van Nederland nieuws

Het laatste nieuws over de Grand Prix van Nederland vind je hier

0 reacties

    Live Laatste F1-testdag met Max Verstappen