Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Juan Pablo Montoya gaat voor Triple Crown met deelname 24 uur van Le Mans

Voormalig F1-coureur Juan Pablo Montoya gaat dit seizoen voor de Triple Crown. De Colombiaan verschaft zichzelf een kleine kans om de 24 uur van Le Mans te winnen met het LMP2-team van United Autosports.

De Triple Crown is in de motorsport een prestigieuze prestatie. Om dit te behalen moet een coureur de Grand Prix van Monaco in de Formule 1, de Indy 500 in Indycar en de 24 uur van Le Mans winnen. Alleen Graham Hill wist de Triple Crown te behalen. Hij won in 1966 de Indy 500, in 1972 de 24 uur van Le Mans en de Brit won maar liefst vier keer de Grand Prix van Monaco (1964, 1965, 1968 en 1969). Geen andere coureur deed hem dit na. Nu kan Juan Pablo Montoya dus deze prestatie evenaren als hij de 24 uur van Le Mans weet te winnen. In 2003 won hij de Grand Prix van Monaco voor BMW en in 2000 en 2015 won de Colombiaan de Indy 500. Hugo de Sadeleer en Will Owen worden de teamgenoten van Montoya in auto nummer 32 van United Autosports.

Montoya is blij dat hij zijn opwachting kan maken in de 24 uur van Le Mans. Voor de Colombiaan is het zijn debuut in deze prestigieuze race. "Ik ben ontzettend blij met de kans die United Autosport mij geeft om de 24 uur van Le Mans te rijden. Ik ben altijd fan van de race geweest en nu kan ik eindelijk deel uit maken van de line-up. Hopelijk kunnen we meedoen voor de overwinning", laat hij aan Autosport weten . United Autosport-eigenaar Richard Dean keek uit om Montoya voor te stellen aan het team. "Toen Juan Pablo tegen ons reed in Daytona was ik erg onder de indruk van zijn rijkunsten. Hij sneed door het veld heen en is het racen nog altijd niet verleerd." Zak Brown, voorzitter van United Autosport, geeft aan de ervaring van Montoya goed te kunnen gebruiken: "Voor zo'n race als de 24 uur van Le Mans is ervaring broodnodig. Ik weet zeker dat hij dat met zich meebrengt."

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"