Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Fernando Alonso

Jubelende Alonso in de zevende hemel: "Dit is te mooi om waar te zijn"

Fernando Alonso start de GP van Bahrein op de vijfde plek, achter beide Red Bull- en Ferrari-coureurs. Hij kan het haast niet geloven.

Alonso Bahrain
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Lang werd er veel gepraat over de Aston Martin-bolide en hoe competitief deze wel niet was. Zelf bleef het team met beide benen op de grond staan, maar deze zaterdag was het dan toch echt zo ver: tijdens de kwalificatie ging iedereen voluit, dus dan zouden we echt weten hoe goed het team van Fernando Alonso was.

Heel goed, zo bleek, want de Spanjaard kwalificeerde zich op P5. Snel genoeg was hij niet om Red Bull te verslaan, maar om op zondag het gevecht met Ferrari en Mercedes aan te kunnen gaan, stemt hem dol- en dolgelukkig.

"Ja het was geweldig", reageert hij voor de microfoon van onder meer RacingNews365 na afloop van de kwalificatie. "Het hele weekend is onwerkelijk voor ons, te goed om waard te zijn. Elke sessie opnieuw was dat zo. In de kwalificatie was het onze verwachting dat we een halve seconde van Red Bull zouden zitten, dus achteraf klopte dat wel ongeveer."

"Ik weet niet wat ik moet zeggen", vervolgt hij. "Acht maanden geleden was het gewoon slecht, maar om nu tijdens raceweekend één met een compleet nieuwe auto in de top vijf staan, terwijl we nog heel veel meer uit de auto kunnen halen, is een beetje onwerkelijk. Hier tekenen we nu voor."

Aston Martin beter in de race?

Tijdens de vrije trainingen zag Aston Martin er ook qua racepace erg snel uit, soms zelfs even snel als Red Bull. Alonso is het er mee eens dat zijn team op papier sterker is op zondag dan op zaterdag, dus hoopt dat hij tijdens de GP van Bahrein een gooi kan doen naar het podium. En hij kan zichzelf bijna niet geloven als hij het zegt.

"Ja, daar ben ik het mee eens. Het voelt zo raar om te zeggen dat we op P5 starten en voor meer kunnen gaan in de race. We dachten dat de eerste drie teams dit jaar niet bij te halen waren, en dat we misschien het middenveld konden gaan leiden, maar nu kunnen we zeggen dat op P5 starten en met Ferrari strijden voor het podium!"

"Dat is ongelooflijk!", jubelt hij. "We moeten blijven gaan, blijven werken, beide voeten op de grond houden en de race zo goed mogelijk afwerken. Geen fouten maken, een goede start maken, goede pitstops maken en dan zien we wel waar het schip strandt. Tot dusverre leven we onze droom."

Fernando lacht

Tijdens zijn mediapraatje staat er vijf minuten lang een glimlach op het gezicht van de tweevoudig kampioen. Hij valt in herhaling, maar dat maakt niet uit: het is eigenlijk te mooi om waar te zijn.

"In de training wisten we dat we rond P3 à P5 zouden zitten. We wisten niet wat Ferrari precies deed, maar we wisten wel dat we achter Red Bull zaten. Dat we slechts enkele duizendste van een seconde achter hen stonden in de training, was te mooi om waar te zijn, maar dat wisten we al. Dat zag er te goed uit."

Maar toch echt was het Aston Martin dat indruk maakte. "Nu kunnen we niet veel meer bagatelliseren, want dit was de kwalificatie, allemaal in dezelfde omstandigheden en we deden mee met Ferrari en Mercedes. Onwerkelijk!"

"Ik lach, want ik ga in de eerste race van het seizoen voor het podium! Dat voelt, nogmaals, te mooi om waar te zijn. Maar historisch gezien is Aston Martin goed qua bandenmanagement, dus als we op zondag kansen zien, dan gaan we daar absoluut voor!"

Hét abonnement voor de echte racefan. Sluit je ook aan bij de tofste F1-community!

Meld je direct aan
Forbidden

Weddenschappen Fernando Alonso

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Bahrein 2023 RN365 Nieuwsdossier

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Tijdschema Hoe laat begint de Formule 1 Grand Prix van Australië?