© Ferrari

Nieuwsoverzicht

Jules Bianchi, het verloren wonderkind van de Formule 1

17 jul. 2018 14:16 René Oudman 0 reacties
Hij moest het uithangbord van de Franse autosport worden, maar het mocht helaas niet zo zijn. Drie jaar geleden liet Jules Bianchi het leven: de Fransman overleed op 25-jarige leeftijd, negen maanden nadat hij zwaargewond raakte tijdens een Formule 1-race.

In 2013 mag toptalent Bianchi zijn debuut maken in de Formule 1. De jongeling wordt door Ferrari, het team waaraan hij op dat moment als juniorrijder al jaren verbonden is, bij achterhoedeteam Marussia gestald. In het roodzwart laat Bianchi een aantal geweldige dingen zien: zo weet hij zijn incapabele wagen meermaals naar een goede startpositie te sturen.

Hoogtepunt is de Grand Prix van Monaco 2014. Bianchi start vanuit het achterveld en krijgt gedurende de race te horen dat hij na afloop vijf strafseconden aan zijn eindtijd toegevoegd zal zien. Het weerhoudt de Fransman er niet van een wereldrace te rijden – hij komt uiteindelijk op een waanzinnig briljante achtste positie over de meet. Met de tijdstraf wordt dat uiteindelijk P9, maar er is niemand die daar om maalt. Marussia scoort twee punten, twee punten die van levensbelang zullen blijken.

Bianchi wordt een grote toekomst voorspeld, Ferrari zou het megatalent in 2015 bij Force India onder willen brengen. Een jaar later, zo is het plan, moet hij instappen bij de Scuderia. Het mocht niet zo zijn: Bianchi vliegt in de slotfase van de Japanse Grand Prix van 2014 met hoge snelheid van de baan, waarop zijn wagen te pletter slaat tegen een kraanwagen. Deze kraan staat net voor de bandenstapel, om een andere wagen te ruimen.

Bianchi raakt in een coma, heeft ernstig hersenletsel en komt er uiteindelijk nooit meer bovenop. In de avond van vrijdag 17 juli 2015 komt het onvermijdelijke, trieste bericht: Jules Bianchi is overleden.

#CiaoJules

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen