Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1

Kai Ebel blij met terugkeer Formule 1 op RTL: "Dit wordt het jaar van Verstappen!"

De TV-rechten van de Formule 1 in Duitsland liggen sinds 2021 bij het Duitse Sky Sport. Daarmee kwam er een einde aan meer dan 25 jaar Formule 1 op het Duitse RTL en dat betekende ook het einde van de F1-carrière van de welbekende RTL-presentator Kai Ebel. Tijdens de komende GP's gaan we de sympathieke Ebel echter toch nog terug zien op de F1-paddock. We spraken met hem over zijn terugkeer.

Kai ebel
Interview
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool / Getty Images

Kai Ebel was al actief tijdens 498 Grand Prix-weekenden en maakte niet alleen in Duitsland maar ook in Nederland furore als TV-presentator tijdens de Formule 1-uitzendingen op RTL Deutschland. Nadat Sky Sports de uitzendrechten bij onze oosterburen in handen kreeg, kwam er echter een einde aan een lange periode waarop Ebel te zien was op TV. Toch keert hij binnenkort weer enkele keren terug. RacingNews365 sprak met de flamboyante presentator.

Hey Kai, we hebben vernomen dat de fans je weer kunnen zien tijdens de Grand Prix van Emilia Romagna?

"Goedendag daar", begint Ebel opgewekt als altijd in het Nederlands zijn antwoord. "Het klopt helemaal, de GP's van Emilia Romagna en Spanje zijn te zien op RTL Deutschland en ik zal als vanouds vanaf locatie mijn werk kunnen doen! Daar ben ik écht super blij mee, want ik denk dat we met RTL geweldig werk kunnen afleveren, zoals we dat ook in het verleden hebben gedaan. Daarnaast heb ik al 498 GP's achter mijn naam staan en nu kan ik dus opgaan voor mijn 499e en 500e Grand Prix!"

"Het mooie daaraan is dat RTL voor het eerst live de Formule 1 uitzond op tv tijdens de GP van Imola in 1994. Doordat we daar nu ook weer beginnen maakt dat de cirkel weer rond. Mijn eerste GP in de Formule 1 was echter in Spanje in 1992, toen werkte ik nog voor de radio. Dus ook die cirkel is zo weer rond, want daar zal ik dus voor de 500e keer tijdens een GP-weekend werken in de Formule 1!"

Wat een geweldig nieuws Kai, wat kunnen de fans verwachten van RTL?

"Als altijd zullen we exclusief verslag doen van het Grand Prix-weekend. De tv-rechten in Duitsland liggen bij Sky, maar zij moeten vier races per jaar uitzenden op het openbare net en gelukkig mogen wij die races dus uitzenden. Dat gaan we doen met bijvoorbeeld Nico Hulkenberg, die jullie allemaal wel kennen in Nederland! Hij zal als race-expert aanwezig zijn en dus de race analyseren. Ik zal zelf ook aanwezig zijn op het circuit en daar als vanouds proberen verschillende interviews te regelen. Op dit moment weet ik nog niet om welke interviews dat gaat, dus dat blijft nog even een verrassing."

Hoe zie je het seizoen voor je?

"Ik denk dat het een geweldig jaar voor Max Verstappen gaat worden! Ik sprak onlangs nog met zijn manager Raymond Vermeulen en toen herinnerde ik hem eraan dat ik altijd heb gezegd dat ik erbij zou zijn wanneer Max kampioen zou worden. Nu ben ik er gelukkig weer, dus laat het maar het jaar van Max worden. Ik denk echt dat het erin zit en eigenlijk zijn daar meerdere redenen voor. In de eerste race was hij al heel sterk, alleen was het geluk nog aan de zijde van Lewis Hamilton en Mercedes, maar dat zal niet het hele jaar zo blijven."

"Ook vanuit de Duitse invalshoek hoop ik met een reden dat Hamilton toch niet de achtste titel zal pakken. Als Duitser hoop ik namelijk dat Michael Schumacher toch nog samen met Hamilton blijft staan op zeven titels, zodat er ook altijd over Schumacher gesproken zal blijven worden."

En over je landgenoten gesproken, hoe gaan zij het doen?

"Laten we hopen dat Mick Schumacher het goed gaat doen, maar hij zal vooral veel moeten leren dit jaar. Hij rijdt natuurlijk in een langzame wagen, dus daarom moeten we niet verwachten dat hij veel kan laten zien. Mick is enorm leergierig en ik weet zeker dat hij grote stappen zal maken dit seizoen. In de komende jaren moeten we mede door de wagen waarin hij rijdt echter niet verwachten dat hij vooraan mee zal strijden."

Bedankt voor je tijd Kai en succes tijdens de komende races!

"Een momentje nog, want ik wil nog van de kans gebruik maken om de Nederlandse racefans te bedanken! Vorig jaar leek het er namelijk op dat we niet meer zouden terugkeren met RTL en toen kreeg ik vooral via de Social Media kanalen enorm veel berichten van Nederlandse fans die me zeiden dat ik moest terugkeren. Daarvoor wil ik ze heel erg bedanken, het is erg leuk om al die berichtjes te lezen! Bedankt daarvoor!"

Het voetbalseizoen wordt zaterdag afgesloten met de Champions League finale

Wie wint de Champions League finale: Inter Milan of Manchester City? Win bij Unibet 100x jouw inzet als jouw favoriet wint!

Alleen geldig voor nieuwe spelers, minimum leeftijd 24 jaar. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 100x jouw inzet!
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Interviews RN365 Nieuwsdossier

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Breaking FIA en F1 willen actie ondernemen na noodkreet Verstappen