Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden

Kalff kiest verrassende race als beste van Verstappen: "Daar was Max als Schumacher in zijn beste dagen"

Wat was de allerbeste race van Max Verstappen in het afgelopen seizoen? Veel fans zullen wijzen naar de prachtige inhaalrace in België of de knappe race in Hongarije, maar Allard Kalff legt uit waarom de GP van Abu Dhabi in zijn ogen de allerbeste race van Verstappen was.

De allerbeste Grand Prix van Max Verstappen in 2022 is voor vele Formule 1-fans en volgers een lastige. Met vijftien overwinningen en een jaar waarin Verstappen record na record brak, is de keuze reuze. Races zoals op Spa-Francorchamps springen er al snel uit vanwege een spectaculaire inhaalrace, maar is het echt de allerbeste race? Allard Kalff vindt van niet en wijst de Grand Prix van Abu Dhabi aan als dé race van Verstappen. Tezamen met RacingNews365-host Joris Mosterdijk blikt hij terug op het Formule 1-seizoen, waarbij hij uitgebreid ingaat op de prestaties van de Limburger in Abu Dhabi. "Daar heeft Max laten zien hoeveel klasse hij heeft. Het was gewoon als Michael Schumacher in z'n beste dagen." "Je hebt Mexico, waar hij al die ronden achter elkaar binnen een paar tienden reed, dat was ook fantastisch. Spa was ook fantastisch. Maar wat ik zó knap vind... Er is een drievoudig wereldkampioen, Jack Brabham. De enige man ooit die wereldkampioen werd in een auto die z'n eigen naam droeg." "Sir Jack, uiteindelijk, zei: 'Een Formule 1-race winnen, daarbij is het de kunst om zo langzaam mogelijk te rijden', dan denk je dat dat natuurlijk niet waar is, want je wil juist zo hard mogelijk rijden. In Abu Dhabi heeft Max dat tot kunst verheven. Zo langzaam mogelijk rijden. Hij had daar iedereen onder controle. Als de mensen achter hem harder gingen, dan ging hij ook harder. Als ze langzamer gingen, dan ging Max ook weer langzamer."

Kalff: "Daar kan ik echt van genieten"

Verstappen won de Grand Prix van Abu Dhabi dit jaar met ruim acht seconden voorsprong op de nummer twee van de race, Charles Leclerc. Dit was volgens Kalff een race uit het boekje. "Hij had dat gat comfortabel, er was niks aan de hand, hij kon zelfs nog een penalty krijgen. Hij had nog heel veel over en dat heeft 'ie helemaal niet hoeven te gebruiken." "Zó onder controle. Daarom denk ik: die vond ik wel heel gaaf. Ik begrijp dat mensen zeggen 'die inhaalacties in Spa waren ook fantastisch en Hongarije na dat spinnetje...', dat is allemaal waar! Daar zit ik ook te genieten. Alleen zo heel stilletjes kan ik genieten van die laatste GP. Dan kan ik echt denken: jij bent zó goed. Dat is zo knap. Terwijl de race misschien wel doodsaai was!" Benieuwd naar deel twee van de uitgebreide F1-terugblik met Allard Kalff? Bekijk dan onderstaande video!

gPmJveaA5KI

Viaplay
x
LIVE Reacties na verwoestende testdag Verstappen in Bahrein