Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Carlos Sainz

Kamp Sainz gokt op meerdere opties voor 2025: "Spelen het spelletje nog even verder"

Carlos Sainz heeft op dit moment nog geen stoeltje voor 2025, maar volgens manager Carlos Oñoro is er nog geen reden tot paniek. Naar eigen zeggen is er nog van alles mogelijk voor de Spaanse coureur.

Sainz China
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Sinds het begin van dit jaar is Silly Season voor 2025 al in volle gang. Het begon al voor de start van het seizoen met het nieuwe Ferrari-avontuur van Lewis Hamilton, waardoor er ook de onvermijdelijke geruchten ontstonden over mogelijke namen die de Brit bij Mercedes kunnen vervangen. Één coureur werd echter de dupe van de overstap van Hamilton en dat is Carlos Sainz. De Spanjaard zal aan het einde van dit seizoen op zoek moeten naar een nieuw stoeltje.

Manager Carlos Oñoro laat in de F1 Nation-podcast doorschemeren dat er van alles gaande is achter de schermen. Door de chaos binnen de rijdersmarkt is één ding in ieder geval wel zeker: er is nog van alles mogelijk voor Sainz. "Ik houd op dit moment nog een paar ballen in de lucht. Laten we zeggen dat het een interessante periode is op dit moment, want de rijdersmarkt gaat nu echt alle kanten op. Ik denk dat we de komende weken zeker wat veranderingen zullen zien, maar ik ga voorlopig nog even door met het in de lucht houden van de verschillende ballen."

Kamp Sainz houdt het spannend

In het geval van Sainz wordt er namelijk over verschillende opties gesproken, al gaat het tot dusver niet verder dan speculaties. Zo wordt hij bijvoorbeeld gelinkt aan het stoeltje van Hamilton, waardoor de beide heren van plek zouden wisselen. Ook over een terugkeer op het oude nest bij Red Bull wordt gesproken, al liggen er meerdere kapers op de kust om het stoeltje naast Max Verstappen te bemachtigen. Hij staat ook bovenaan het verlanglijstje van Audi, mede dankzij de goede relatie tussen vader Carlos Sainz sr. en het bestuur van Audi.

Toch zijn er nog geen concrete beslissingen genomen over de toekomst van de Spanjaard. De kans dat er voor de Grand Prix van Miami nog groot nieuws naar buiten komt is volgens de manager van Sainz namelijk klein, in ieder geval wat zijn toekomst betreft. "Dat zal zeker niet gebeuren. Iedereen kan gewoon met een gerust hart naar bed, in ieder geval tot na de Grand Prix van Miami. Tot die tijd zal er echt geen groot nieuws naar buiten komen, in ieder geval niet vanuit onze kant. We spelen het spelletje nog even verder, dus we gaan het zien."

Praat mee!

Viaplay
x
Verstappen Italiaanse media loven 'magische' Verstappen: "Menselijke factor maakt het verschil"