Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Formule 1 nieuws

Kans op Grand Prix Miami blijft bestaan na veto van burgemeester

De Grand Prix van Miami, een van de grootste wensen van de huidige Formule 1-eigenaren, staat nog steeds niet op het programma. Na veel politiek getouwtrek heeft de burgemeester van Miami nu een belangrijke stemming gewonnen.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool | Red Bull in actie in Miami

In de meest recente plannen voor een Formule 1-Grand Prix in de Amerikaanse stad in Florida gaat het over een race in en rond het Hard Rock Stadium van de plaatselijke American Football Club genaamd The Miami Dolphins.

Eigenlijk had de politiek in Miami Liberty Media wel al een halt toe geroepen, maar de burgemeester van de stad gebruikte haar vetorecht, waardoor de plannen omtrent de potentiële GP nog niet definitief zijn afgeschoten. Zeker nu een groep commissarissen voor deze veto hebben gestemd, blijft de kans op een race in Miami bestaan.

Doordat de veto van burgemeester Carlos Gimenez blijft staan, begint er een nieuwe periode van drie tot zes maanden waarin er gesprekken zullen beginnen om zo iedereen, of in ieder geval de meerderheid, binnen de stad en haar politiek achter de plannen krijgen.

"Formule 1 is een groots internationaal event, vergelijkbaar met de Super Bowl, dat Miami nog beter op de wereldkaart kan zetten. We gaan daarom het gesprek aan met de bewoners die tegen de plannen zijn, om zo hun klachten te kunnen verhelpen. Momenteel is dat beter dan gewoonweg een streep door het hele idee te zetten", zo wordt de burgemeester geciteerd door Motorsportweek.com.

De beoogde Grand Prix in Miami moet voor het eerst plaatsvinden in 2021.

Coureur Tim Coronel, F1-journalist Ruud Dimmers en radio-dj Jeroen van Inkel staan in de nieuwste F1-podcast van RacingNews365 uitgebreid stil bij de opmerkelijke Grand Prix van Brazilië.

1 reactie