Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Nyck de Vries

Krijgt De Vries een verrassende nieuwe F1-teamgenoot na grote AlphaTauri-deal?

AlphaTauri heeft een nieuwe sponsordeal aangekondigd. ORLEN stapt namelijk over van Alfa Romeo naar AlphaTauri. Neemt de nieuwe sponsor een nieuwe teamgenoot mee voor Nyck de Vries?

De Vries Brazil Tost
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Op vrijdagochtend kondigde het Alfa Romeo F1 Team aan dat ze vanaf dit jaar door het leven gaan als Alfa Romeo F1 Team Stake. Titelpartner Stake vervangt het Poolse PKN ORLEN, dat de vorige drie seizoenen titelpartner was.

Het Poolse olie- en gasbedrijf stapt over naar AlphaTauri. Aldaar wordt het geen titelsponsor, maar een belangrijke 'principal partner'. De naam van het bedrijf krijgt meerdere prominente plekken op de AlphaTauri AT04, die volgende week in New York wordt onthuld.

Het is de vraag of het ook zorgt voor een nieuwe teamgenoot van De Vries. Als onderdeel van de vorige sponsordeal van ORLEN werd de Pool Robert Kubica namelijk meegenomen naar Alfa Romeo, waar hij drie jaar lang test- en reservecoureur mocht zijn.

AlphaTauri en ORLEN hebben daar nog niets over prijs gegeven, maar als het zo zou zijn, dan is de kans aanwezig dat De Vries en teamgenootje Yuki Tsunoda hier en daar misschien een vrije training aan Kubica af moeten staan. Het zou echter vrij onlogisch zijn als het Red Bull-zusterteam de 38-jarige Kubica aanstelt, aangezien men graag jong talent een kans wil geven.

Ook interessant:

Coronel hoopt op lastiger seizoen voor Verstappen: "Vorig jaar te makkelijk"

Tom Coronel blikt tezamen met RacingNews365 vooruit op het nieuwe Formule 1-seizoen in 2023. Zo verwacht hij een lastiger jaar voor Max Verstappen, een sterk jaar van Nyck de Vries (mits AlphaTauri mee kan komen) en nog veel meer!

Hét abonnement voor de echte racefan. Sluit je ook aan bij de tofste F1-community!

Meld je direct aan
Forbidden

Weddenschappen Nyck de Vries

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Horner: 'Achterbakse actie van één van onze concurrenten'