© Getty Images/Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Kvyat herhaalt strijdkreet 2016: "Laat mijn prestaties voor me spreken"

Daniil Kvyat staat in maart voor het eerst sinds 2017 weer aan de start van een Formule 1 Grand Prix. De Rus heeft heel wat te bewijzen, maar is dat zeker van plan. "Ik zal mijn resultaten voor me laten spreken."

De hoge heren van Red Bull en Toro Rosso lieten aan iedereen die het wilde horen weten dat Daniil Kvyat zoveel volwassener, rustiger en mentaal sterker is geworden dan toen hij in 2017 de wacht werd aangezegd door Red Bull. Zelf wil Kvyat niet teveel woorden vuil maken aan dat thema: "Ik laat liever mijn prestaties op de baan voor me spreken. Ik wil gewoon in de auto stappen en gaan."

"I will let my driving do the talking." Het zijn woorden die hij ooit in exact dezelfde volgorde bezigde toen hij in 2016 van Red Bull werd teruggezet naar Toro Rosso, om 'zijn' stoeltje aan te bieden aan Max Verstappen. In plaats van te bewijzen dat hij wél Formule 1-waardig was, verdween hij in dik anderhalf jaar via de achterdeur uit de Formule 1.

Ondanks zijn afwezigheid vertrouwt Kvyat erop snel weer in zijn ritme te komen: "Ja, de auto's zijn veranderd sinds mijn laatste race voor Toro Rosso in 2017. Die veranderingen zijn niet al te drastisch, dus ik wist tijdens de test in Abu Dhabi snel de draad weer op te pakken."

"Bovendien ben ik door mijn werkzaamheden voor Ferrari nooit de technische ontwikkelingen in de Formule 1 uit het oog verloren, daarom denk ik niet dat mijn jaartje afwezigheid heel nadelig is geweest."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen