Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Daniil Kvyat

Kvyat: "In Bahrein zullen we pas écht de progressie van Honda zien"

De Formule 1-teams maken zich deze week gereed voor het vertrek richting de eerste race van het seizoen in Melbourne. Afgelopen week werden de laatste puntjes op de i gezet tijdens de tweede testweek in Barcelona en daar zag Daniil Kvyat dat het goed zit met de power-unit van Honda.

AlphaTauri heeft de status van opleidingsteam dit jaar achter zich gelaten en verschijnt met twee ervaren coureurs aan de start van het Formule 1-seizoen: Pierre Gasly en Daniil Kvyat. Tijdens de testdagen in Barcelona sprak RacingNews365 exclusief met de Rus over de ontwikkeling die de Honda-motor deze winter doormaakte: "De Honda-motor is wederom vooruit gegaan. Je kunt er geen cijfers aan koppelen, maar het is duidelijk dat de Japanners wederom een stap hebben gemaakt."

"In Australië, maar zeker in Bahrein gaan we de vooruitgang van Honda zien. Daarnaast hadden we tijdens de testdagen geen last van betrouwbaarheidsproblemen, alle coureurs hebben veel ronden kunnen maken en daardoor is de betrouwbaarheid van de Honda-motor zeer indrukwekkend te noemen."

In het verleden kwam de sympathieke Kvyat uit voor Ferrari, waarvoor hij de rol van testrijder vervulde. Daarnaast heeft de voormalig Red Bull-rijder in zijn jeugd ook altijd in Italië gereden en hij houdt de Scuderia logischerwijs dan ook in de gaten: "Het is zeer interessant om te zien wat Ferrari vooraan gaat doen. Ik heb namelijk het gevoel dat ze sneller zijn dan dat ze tijdens de testdagen hebben laten zien. Tegelijkertijd krijg ik er niet alles van mee en is het voor mij ook afwachten wat er in Melbourne gaat gebeuren."

Ondanks dat de nog maar 25-jarige coureur ook de andere teams in de gaten houdt, voelt hij zich nog altijd op zijn plaats bij AlphaTauri en lijkt hij zich langer te willen verbinden aan het in Italië gevestigde team. "Op het moment ben ik zeker tevreden bij AlphaTauri. Vorig jaar werd alles al wat stabieler en ik denk dat we daar nu op voort kunnen bouwen. We gaan zien wat er race voor race zal gebeuren, maar wanneer je me vraagt naar de verre toekomst dan zou ik zeker weer voor Red Bull willen rijden. Voor nu is dat echter niet iets dat in mijn gedachten speelt."

RN365 Nieuwsdossier Interviews

RacingNews365 voorziet de racefans dagelijks van exclusieve interviews met F1-coureurs en prominenten uit de auto- en motorsport.

4 reacties

    Breaking Red Bull niet zeker of alle F1-teams coronacrisis kunnen overleven