Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Daniil Kvyat

Kvyat maakt zich geen seconde druk om zijn Formule 1-stoeltje

In de Formule 2 klopt Yuki Tsunoda hard op de deur van AlphaTauri. Daniil Kvyat lijkt het slachtoffer te worden mocht Red Bull besluiten de jonge Japanner een kans te geven in de koningsklasse van de autosport, maar het laat de Rus volledig koud.

Als Yuki Tsunoda in de Formule 2 in de top vijf eindigt van het klassement, dan verzekert hij zich van een superlicentie. Met zo'n superlicentie mag hij deelnemen aan de Formule 1. Red Bull heeft al aangegeven dat de jonge Japanner momenteel de grootste kanshebber is om op korte termijn een stoeltje te krijgen bij AlphaTauri.

In dat geval lijkt Daniil Kvyat het slachtoffer te worden van een eventuele overstap van de jonge coureur. De Rus presteert dit seizoen minder dan Pierre Gasly en werd door Red Bull bovendien al eens eerder de deur gewezen. Kvyat zelf heeft helemaal niets met de geruchten rond zijn persoon, zo vertelt hij in gesprek met onder andere RacingNews365 als hij wordt gevraagd naar zijn stoeltje voor 2021.

"Ik ben al lang genoeg aanwezig in de sport om te weten dat ik me niet druk hoef te maken om de dingen waar ik zelf geen invloed op heb. Het enige waar ik wel invloed op heb, is hetgeen wat ik doe met de auto die het team aan me geeft", aldus de Rus, die zelf vindt dat hij het momenteel prima doet.

"De afgelopen races ging het heel goed en ik heb de auto de laatste tijd steeds beter onder controle. Ik werk nauw en goed samen met mijn engineers, waardoor we voor de zaterdagen en de zondagen tot een betere afstelling komen die beide dagen tot zijn recht komt. Daar plukken we de laatste tijd steeds meer de vruchten van", jubelt de AlphaTauri-coureur, die in 2014 zijn debuut maakte in de Formule 1.

Om die reden houdt hij zich dan ook niet bezig met zijn positie bij het team voor volgend jaar. "Het zou zonde zijn om me daar mee bezig te houden en ook niet eerlijk naar mijn engineers toe. Ik richt me op het racen en zie wel wanneer er een beslissing wordt genomen. Ik heb al genoeg meegemaakt in mijn tijd in de Formule 1. Ik weet dan ook dat ik me niet druk hoef te maken om geruchten."

Met medewerking van Dieter Rencken

Alles over het vertrek van Honda, de gevolgen voor Verstappen en zijn kansen op de wereldtitel in 2021 beluister je hieronder in de speciale RN365-podcast, met autocoureur Tom Coronel, F1-journalist Ruud Dimmers en host Thomas van Groningen.

Het F1-seizoen is afgelopen, maar RacingNews365 gaat volle bak door. Op 13 december kan jij aanwezig zijn bij ons live event. Een toffe F1-avond met een live F1-podcast met Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk! Tevens ga jij gaat ook zelf racen in een simulator! Ben je een echte kenner? Dat mag je bewijzen in de pubquiz, met toffe prijzen!

Kortom, het ideale avondje uit!

Bestel snel jouw tickets op=op

5 reacties

Viaplay

Unibet
x
Verrast Newey onthult de sleutel tot het Red Bull-succes