Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Formule 1 Grand Prix Abu Dhabi 2022

Laatste weerupdate Formule 1 GP Abu Dhabi 2022

In samenwerking met WeerOnline presenteert RacingNews365 de laatste weerupdate voor de Formule 1 Grand Prix van Abu Dhabi.

Tijdens de laatste race van het Formule 1-seizoen, de Grand Prix van Abu Dhabi, zal het weer in de Verenigde Arabische Emiraten vrijwel geen enkele een rol spelen. Alleen de warmte speelt nog mee, al wordt de race deels na zonsondergang verreden. Het wordt zondag maximaal 29 graden en het is daarbij overwegend zonnig.

Daarbij kan de asfalttemperatuur oplopen tot zo'n 50 graden, maar tijdens de race zal het asfalt weer flink afkoelen. De race vindt plaats van 17:00 tot 19:00 uur lokale tijd (14:00 tot 16:00 uur Nederlandse tijd) en het is dan alweer wat kouder in Abu Dhabi. Als de race start is het zo'n 27 graden en als de race eindigt is het ongeveer een graadje minder warm.

Een half uur na de racestart gaat de zon onder en om 18:00 uur lokale tijd zal het volledig donker zijn. Daardoor koelt het asfalt snel af tot beneden de 30 graden. Bandenmanagement zal hierbij een aandachtspunt worden tijdens de race.

Het blijft droog in Abu Dhabi en ook de wind zal een zeer kleine rol spelen tijdens de GP van Abu Dhabi. Er waait een matige noordwestenwind vanaf de Perzische golf. Hiermee wordt vrij vochtige lucht aangevoerd, waardoor het een paar graden warmer aanvoelt dan de thermometer aangeeft. Het zal echter niet hard gaan waaien.

Speel de Viaplay Pitstop Challenge en maak kans op een VIP kartavond met Tom Coronel.

Speel nu de pitstop game

Formule 1 GP Abu Dhabi 2022 RN365 Nieuwsdossier

1 reactie

RN365 Special
Red Bull-kopstukken vreesden even het ergste voor Verstappens kampioensbolide

RacingNews365 zat na het F1-seizoen exclusief samen met twee Red Bull-kopstukken. Technisch directeur Pierre Wache en Chief Engineer Paul Monaghan. Zij praten uitgebreid over de RB18 waarmee Verstappen dit jaar vijftien races won. Voorafgaand aan het seizoen vreesden ze nog dat de auto misschien 'beschadigd' zou zijn door het kampioensgevecht in 2021. Dat en meer lees je in ons interview.

Lees meer
Viaplay
x
Interview met Verstappen Max baalt van zijn 'luie' F1-bolide: "Dat is toch wel zonde"