© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Lammers: "Mensen hebben files graag over voor Grand Prix"

08 feb. 11:33 Joe van Burik 9 reacties
Circuit Zandvoort werkt hard aan een plan om de Formule 1 Grand Prix van Nederland weer te mogen organiseren. Volgens Jan Lammers speelt infrastructuur daarbij geen grote rol.

Lammers werd woensdag naar voren geschoven als beoogd sportief directeur van de Grote Prijs van Nederland, mits deze weer op het duinencircuit verreden zal worden. Voor nu fungeert de Zandvoorter al als woordvoerder over het project.

"De belangrijkste sleutel om het rond te krijgen, is geld", aldus Lammers tegenover Racingnews365. "Maar daarbij is het vooral cruciaal dat men hier positief staat. Ook de Nederlandse politiek. Aan het financiële traject wordt keihard gewerkt. We weten wat er moet gebeuren."

Minister Bruno (Volksgezondheid, Welzijn en Sport) gaf dinsdag aan dat de regering geen geld zal bijdragen aan het event. Wel wil de staat kijken waar geholpen kan worden met onder meer facilitaire zaken. Volgens de oud-F1-coureur zijn zaken als vergunningen en het reguleren van de infrastructuur 'niet van zorg' in dit project - ondanks de beperkte toegangswegen van en naar het circuit.

"Op een drukke zomerdag komen er al duizenden mensen naar Zandvoort, daar schrikken we niet van", redeneert Lammers. "Mensen reizen tegenwoordig veel slimmer, met dank aan Google, Booking.com en van A naar Beter. Zo combineren ze bijvoorbeeld de trein en de fiets om efficiënter te kunnen reizen. Dat past bij onze doelstelling om de Nederlandse Grand Prix de duurzaamste van de F1-kalender te maken."

Desalniettemin houdt ook hij rekening met verkeersinfarcten als de Grand Prix van Nederland weer in de badplaats gehouden zou worden: "Bij elk groot event zijn files. Kijk maar naar de Formule 1 op Spa-Francorchamps en de Dutch TT in Assen. Dat hoort er nu eenmaal bij. En mensen hebben dat er graag voor over."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen