Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Haas F1 Team

Geen genade: Landgenoten slaan F1-deur hard dicht voor nieuw Amerikaans team

Haas-teambaas Guenther Steiner is duidelijk geen voorstander van een elfde Formule 1-team op de grid. Hij wijst naar de gevaren voor de bestaande tien teams en slaat de deur voor het Amerikaanse Andretti dicht.

Magnussen US
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Andretti heeft serieuze plannen om in de nabije toekomst toe te treden tot de Formule 1. Het team uit de Verenigde Staten zal dan het elfde team op de grid kunnen worden en het eerste nieuwe team sinds het eveneens Amerikaanse Haas toetrad in 2016.

Meer teams, meer coureurs en meer sensatie, dat is waar de meeste fans aan zullen denken. De bestaande teams worden er echter wat minder warm van en kijken vooral naar de gevaren van een elfde team. Ook Haas-teambaas Guenther Steiner heeft slecht nieuws voor Andretti, want ook Haas steunt de toetreding vooralsnog niet.

"Wat is het voordeel eraan? Er is vooral een risico en geen gewin", laat Steiner optekenen bij Sky Sports. "Vijf jaar geleden kon je een team nog voor niks krijgen. Het lag voor het oprapen. Niemand wilde het en de teams verdwenen toen."

"Nu is het zo dat iedereen ineens een team wil, maar dat zijn erg veel mensen en de tien bestaande teams zijn nu financieel stabiel. We staan er goed voor op dit moment en niemand heeft het lastig", zo beredeneert de teambaas van Haas.

Het gevaar is namelijk dat een elfde team dit verstoort. "Als er een elfde team komt en we hebben een beetje een dip in de economische situatie, dan heeft men het ineens lastig om nog te overleven. Moeten we dat risico nemen als er geen voordeel is?", vraagt Steiner zich af. Hij laat het vooral bij de FIA en de F1: "Het is uiteindelijk niet aan mij om het te beslissen."

Ook interessant:

In de titelstrijd met Verstappen zijn de Mercedes-excuses op

De eerste RN365 F1-podcast van het seizoen is er! Tom Coronel, Rudy van Buren en host Joris Mosterdijk vellen hun oordeel over het nieuwe F1-seizoen, de Red Bull-launch, de nieuwe Red Bull-deal met Ford en nog veel meer. Beluister 'm hieronder!

Hét abonnement voor de echte racefan. Sluit je ook aan bij de tofste F1-community!

Meld je direct aan

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Opgehelderd Team Redline verklaart 'onzichtbare' crash Verstappen