Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Lando Norris

Norris jubelt na historische zege: "Werd tijd!"

Lando Norris heeft eindelijk zijn eerste zege in de Formule 1 te pakken. De McLaren-coureur verraste vriend en vijand door Max Verstappen op de baan te verslaan. De jonge Brit kan het zelf nog bijna niet geloven.

Norris Miami
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Zak Mauger

Nog niet al te lang geleden pakte Lando Norris het record van meeste races in de Formule 1 zonder overwinning. Die reeks is nu eindelijk voorbij. Norris wist op zeer indrukwekkende wijze zijn eerste zege te boeken tijdens de Grand Prix van Miami.

Voor Norris zelf was het vooral een last die van zijn schouders viel: "Het werd eens tijd! Dit zat er al een tijdje aan te komen. Nu is het eindelijk gelukt en ik ben vooral ook blij voor het team. Ik heb eindelijk kunnen leveren."

Toch kwam de overwinning van Norris niet zomaar tot stand. De Safety Car, na de crash van Logan Sargeant, kwam precies op het goede moment voor de Brit. Toch wist Norris al het hele weekend dat er iets moois mogelijk was in Miami: "Het hele weekend waren we goed. We hadden wel wat tegenslagen, maar ik wist vrijdag al dat we een goede snelheid hadden. We hadden vandaag de perfecte strategie. Ik moet dan ook iedereen bij McLaren bedanken en ook even een bijzonder bedankje richting mijn ouders."

"Ik denk dat mensen me onderweg naar dit moment wel eens in twijfel hebben getrokken. Ik heb fouten gemaakt de afgelopen vijf jaar, maar vandaag kwam alles samen. Dus deze zege is volledig voor mijn team. Ik ben bij McLaren begonnen, omdat ik geloof in wat ik met hun kan bereiken en vandaag heeft dat bewezen," zo sluit Norris met een gigantische glimlach af.

Praat mee!

Viaplay
x
Verstappen Italiaanse media loven 'magische' Verstappen: "Menselijke factor maakt het verschil"