Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Charles Leclerc

Leclerc: "Dat is het moment waarop ik Ferrari moet verlaten"

Charles Leclerc is kind van Ferrari, maar er bestaat een scenario waarin hij de Scuderia zou verlaten. Voorlopig is daar echter absoluut geen sprake van, benadrukt hij.

Leclerc Japan
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © RN365/Michael Potts

Als je vandaag de dag denkt aan Ferrari, dan kan je ook niet om Charles Leclerc heen. Hij kwam in 2019 als jonkie naast de gelauwerde Sebastian Vettel te rijden en maakte het de Duitser meteen knap lastig. Al snel was hij de oogappel binnen Ferrari en dus vertrok Vettel naar Aston Martin.

Enkele jaren later heeft Leclerc nog niet bereikt wat hij hoopt te bereiken met Ferrari. Vorig jaar leek hij even om de titel te kunnen gaan strijden, maar door onmacht en onkunde van zichzelf en het team, moest hij de titel al snel aan Max Verstappen laten. Toch blijft hij 100% vertrouwen in het scharlakenrode team, zo vertelt hij aan The Race.

"Het is altijd al de rode auto geweest voor mij, al sinds ik klein was. Maar dat alleen is niet de reden dat ik zo gehecht ben aan Ferrari. Ik ben namelijk ook zeer dankbaar voor alles wat ze voor mij hebben gedaan. Nicolas Todt (zijn manager, red.) heeft me sinds 2011 ook enorm geholpen, maar zonder Ferrari had ik het niet tot de Formule 1 geschopt. Ze steunen me altijd als dat nodig is."

"Ferrari is gewoon speciaal", vervolgt Leclerc. "Als je bij Ferrari komt, rondloopt in de fabriek en met de mensen praat, voel je iets heel speciaals. Dan pas begrijp hoeveel passie zij hebben en hoeveel het voor hen betekent. Als je ziet hoeveel het voor hen betekent om met dé coureur te mogen spreken, dan zorgt dat voor sterke gevoelens."

Alleen dan zou Leclerc Ferrari verlaten

Leclerc maakt het zeer duidelijk hoe erg hij zich thuis voelt bij het team uit Maranello. "Wat Ferrari zo geweldig maakt, en daarom hou ik ook zo van Ferrari, is de emotie en de passie die er binnen het team is. Door die passie en emotie kan het op sommige momenten wat lastiger zijn om het team te managen dan andere teams, omdat het zoveel betekent voor de mensen die er werken. Die emoties zijn soms lastig te managen."

Eind volgend jaar loopt zijn Ferrari-contract weliswaar af, maar Leclerc laat er geen misverstand over bestaan. Vooralsnog ziet hij geen enkele reden om weg te gaan bij het iconische team. "Zodra ik niet meer geloof in het project, dan is dat het moment waarop ik het team moet verlaten. Zo kijk ik ernaar."

"In dat soort situaties kan je namelijk niet meer het beste uit jezelf halen en help je het team niet meer verder. Dat is momenteel echter absoluut niet het geval. Ik geloof nog steeds in dit project, zeker sinds de komst van Fred Vasseur. Voor nu is het dus duidelijk. Het is duidelijk dat ik wil winnen, ik geloof in dit project en ik ben er zeker van dat het de goede kant op gaat."

Wint Max Verstappen of een andere gekozen favoriet in Singapore? Dan betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Max Verstappen trekt heldere conclusie over controversiële McLaren-achtervleugel