Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Charles Leclerc

Leclerc doet oproep aan FIA nadat Verstappen zijn race onbedoeld verpestte

Charles Leclerc hoopt dat er iets gedaan kan worden aan de tear offs die tijdens een Formule 1-Grand Prix in het rond vliegen, nadat de tear off van Max Verstappen afgelopen weekend in zijn voorrem vast kwam te zitten.

Leclerc Belgium
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

In de eerste ronde van de Belgische Grand Prix was er links en rechts wat chaos op de baan. Max Verstappen en Charles Leclerc, die beiden aan de achterkant van het middenveld startten, wisten alle chaos te vermijden, maar toch had de Monegask uiteindelijk pech.

In alle chaos was het vizier van Verstappen, die voor zijn neus reed, namelijk vies geworden. De Nederlander verwijderde daarop een 'tear off', een stukje plastic dat over zijn vizier zit, van zijn helm. Deze vloog vervolgens in de voorrem van Leclerc, wiens race daardoor in duigen viel.

Hij moest daardoor namelijk al aan het einde van ronde twee een pitstop maken, zodat de tear off uit de remmen verwijderd kon worden, en zo kwam hij weer helemaal achteraan het veld te liggen. Leclerc moest zodoende in het vervolg van de race in feite een eenstopper rijden, terwijl iedereen om hem heen een gunstigere tweestopsstrategie uitvoerde. Mede daardoor kwam hij niet verder dan P6.

Leclerc wil verandering zien

Leclerc denkt dat er misschien een alternatief moet worden verzonnen, want door een tear off naast je bolide te gooien kan je onbedoeld een andere coureur benadelen. "Natuurlijk ben ik totaal niet boos op Max. Het is natuurlijk niet de fout van de coureurs", zo benadrukt de Ferrari-man.

"Het zou goed zijn als we een oplossing kunnen vinden en dat we een tear off misschien in onze eigen auto achter kunnen laten. Want in dit specifieke geval verloor er volgens mij iemand olie of iets dergelijks en konden ik en alle andere coureurs niets zien door hun vizier."

"Bij de eerstvolgende mogelijkheid verwijderden we allemaal een tear off van onze helm, op het rechte stuk. Daardoor zag ik links en rechts tear offs voorbij vliegen. Als coureur kan je dan niet veel doen. Je kan niet inschatten waar ze terecht gaan komen."

Het regelboek stelt overigens dat een coureur niet 'onnodig' een tear off op het circuit mag gooien. Echt gehandhaafd wordt deze regel echter niet. "Daar zullen wel redenen voor zijn geweest, maar daar ben ik niet van op de hoogte. Misschien dat er andere oplossingen zijn. Ik weet het niet", aldus de Monegask.

Ook interessant:

Verstappen en Red Bull zijn van een andere planeet

Wat zagen Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk Red Bull en Verstappen zoveel beter doen dan de rest? Wat ging er bijvoorbeeld (weer?) allemaal mis bij Ferrari?

Forbidden

Weddenschappen Charles Leclerc

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Nederland 2022 RN365 Nieuwsdossier

60 reacties

Viaplay

Unibet
x
Lewis De vurige Red Bull-wens die Hamilton niet hardop uit wil spreken