Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Leclerc eist een reactie van Ferrari in de strijd met Verstappen

Nadat Max Verstappen opnieuw een race wist te winnen, geeft Charles Leclerc aan dat het tijd wordt voor een reactie van Ferrari om te kunnen blijven strijden met de snellere Red Bull.

Nadat Max Verstappen de Grand Prix van Miami wist te winnen en maximale punten scoorde, is de strijd om het kampioenschap een stukje spannender geworden. Ook in Imola pakte de Red Bull-coureur twee weken eerder al de maximale hoeveelheid punten, terwijl er toen ook nog een sprintrace op het programma stond. Momenteel staat de Monegask daardoor 'nog maar' 19 punten voor op de Nederlander. Om het gat niet nog verder te laten verkleinen geeft Leclerc toe dat het tijd wordt voor Ferrari om te reageren op de situatie. "In de race moeten we gaan reageren, met name op de zachte en medium banden", laat Leclerc aan onder meer RacingNews365 weten. "Wat betreft racesnelheid lijkt het erop dat Red Bull de afgelopen twee races sneller is geweest. Ze lijken wat beter te zijn in het managen van deze banden." "Maar in de kwalificatie weten we goed om te gaan met deze banden, wat ons helpt, maar in de lange runs hebben we hier wat meer moeite mee dan Red Bull", aldus Leclerc, die het tijdens de race in Miami opviel dat Ferrari een van haar sterke punten juist niet kon benutten. "Ik was best verrast dat we het zoveel lastiger hadden dan Red Bull in de langzame bochten. Dat was een zwak punt van ons op de medium band tijdens de race, dus daar moeten we naar gaan kijken."

Leclerc: 'Liever opgejaagd worden dan jagen'

Vanzelfsprekend jaagt Verstappen in de RB18 op zijn tweede wereldtitel. Hoewel Leclerc de hete adem van de Nederlander steeds meer begint te voelen, voelt de Ferrari-coureur zich nog steeds op zijn gemak als kampioenschapsleider. "Sinds het begin van het seizoen hebben we op positie één gestaan en dat betekent dat we opgejaagd worden", begint Leclerc. "Eerlijk gezegd vind ik deze positie best fijn omdat het betekent dat je iets goeds doet." Toch ziet Leclerc in dat hij en zijn team het zich niet te comfortabel moeten maken. "Het is een feit dat in twee races het gat (naar Verstappen, red.) langzaam kleiner is geworden. Maar ja, het maakt mij niet echt uit op welke positie ik sta. Ik wil gewoon het meest competitief zijn dit jaar en op dit moment lijkt het erop dat Red Bull de overhand heeft in de races", sluit de jonge Ferrari-coureur af.

Verstappen: 'Liever jagen dan opgejaagd worden'

Verstappen voegt op zijn beurt toe zich ook comfortabel te voelen. "Ik hou van de positie waarin ik me momenteel bevind, wetende dat de auto snel is. Eind vorig jaar was ik bijvoorbeeld degene die werd opgejaagd en dat was geen geweldige positie, omdat ik wist dat we de snelheid niet meer hadden. Ik wist dat het tot het einde enorm lastig zou zijn", vertelt de Nederlander. "Dus ja, het hangt er ook een beetje vanaf hoe competitief je bent."

Viaplay
x
Red Bull Verongelijkte Marko onthult gigantische schadepost na megaklapper Perez