Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Leclerc en Binotto lijnrecht tegenover elkaar na straf die de titelstrijd besliste

Ferrari-coureur Charles Leclerc kreeg vlak na de finish van de GP van Japan nog een tijdstraf, waardoor Sergio Perez boven hem finishte en Max Verstappen wereldkampioen werd. Zijn teambaas was het er niet helemaal mee eens, maar Leclerc wel.

De straf die Charles Leclerc heeft gekregen vlak na de finish van de Grand Prix van Japan is volgens de Monegask zelf terecht. De straf had veel invloed op de race: Leclerc werd teruggezet van de tweede naar de derde plaats, waardoor het kampioenschap van 2022 ineens beslist was. De voorsprong van Max Verstappen is zo groot dat hij niet meer in te halen is en officieel kampioen is. Eerder liet Ferrari-teambaas Mattia Binotto weten het niet helemaal eens te zijn met de straf , maar geen protest aan te tekenen. Leclerc vindt de straf wél terecht. "Ik heb er niet veel om op te zeggen. Ik maakte een fout en probeerde dit te minimaliseren door rechtdoor te gaan. Ik wist niet dat het de laatste ronde was, maar de tijdstraf van vijf seconden was terecht om eerlijk te zijn."

Leclerc viel ver terug in slotfase GP Japan

In de eerste rondes van de race leek Leclerc Verstappen nog bij te kunnen houden. Richting de slotfase van de regenrace op Suzuka werd het gat echter groter en groter, waarna Sergio Perez de aanval kon inzetten. De Ferrari-coureur moet toegeven dat hij in de race meer aan het overleven was. "We waren razendsnel voor vier of vijf rondes, maar helaas was de race nog wat langer dan dat. Het was na vier of vijf rondes gedaan met mijn voorbanden en daarna moest ik overleven tot aan het einde van de race. Het einde was ontzettend zwaar. Natuurlijk heeft Checo veel druk op me gezet en had ik erg veel last van mijn voorbanden. Uiteindelijk maakte ik een fout, maar het was erg lastig vandaag."

Viaplay
x
Breaking Red Bull gewaarschuwd voor vertrek Verstappen bij aanblijvende onrust