Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Carlos Sainz

Leclerc en Sainz temperen verwachtingen rond jacht op Verstappen

Ferrari neemt een grote update mee naar de Grand Prix van Emilia-Romagna. Charles Leclerc en Carlos Sainz hebben hoop dat de Scuderia een stap gaat zetten, maar temperen tegelijkertijd de verwachtingen.

Sainz Imola
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Er komt een belangrijk weekend aan voor Ferrari. Het Italiaanse team neemt een grote update mee naar Imola en heeft goede hoop dat het ze dichter bij Red Bull en McLaren gaat brengen. Carlos Sainz en Charles Leclerc mochten vorige week de vernieuwde auto al aan de tand voelen tijdens een filmdag op het circuit in Fiorano en volgens Sainz moet het een stap in de goede richting zijn. Maar is het ook genoeg om Max Verstappen ieder weekend te bedreigen?

"Hopelijk zetten we een stap", stelt Sainz tegenover onder meer RacingNews365. "Het leven is goed, ik mag niet klagen. Het gaat alleen wel nog steeds van het circuit afhangen. Miami paste beter bij de karakteristieken van onze auto. We hadden een goede snelheid te pakken, al stonden Red Bull en McLaren misschien een halve stap voor ons. De auto voelde weer normaal aan, wat zeker in China niet het geval was."

Sainz wil wel toeslaan, zeker ook omdat het een thuisrace van Ferrari betreft. "Hopelijk is Imola een goed circuit voor ons en kunnen we een mooie show opvoeren voor het publiek. Dat zou het ideale scenario zijn. Voor de rest moeten we blijven werken aan circuits als China, want er zijn specifieke type bochten waar we worstelen met de auto."

"Valse hoop"

Charles Leclerc gaat zelfs nog een stapje verder en waarschuwt voor hoogmoed. "We hebben de update getest in de simulator en natuurlijk was er ook een filmdag. Dat was vooral met het doel om te filmen, dus we hebben op dit moment nog geen echte data. We moeten afwachten voor we de eerste rondjes afwerken. Ik weet dat er visueel veel is veranderd aan de auto, maar ik wil niet vervallen in valse hoop. Dat zou niet goed voor ons zijn. Wel geloven we dat het een stap in de goede richting is."

De Monegask heeft ook echt het gevoel dat de update werkt. "Het voelt beter. Je hebt op zijn minst de hoop dat je kan winnen als je alles perfect doet. Ik heb altijd gezegd dat de tweede, derde, vierde en vijfde plaats voor mij niet uitmaakt. Dat motiveert me."

Hoe lang duurt het voor Ferrari weet of de updates goed functioneren op het circuit? "Daar hebben we niet zoveel rondjes voor nodig. We beschikken al snel over veel data uit de eerste vrije training. Die kunnen we analyseren en bekijken om zo te zien of onze verwachtingen juist waren. De rondjes zijn vooral belangrijk voor de richting van de set-up. Ik denk alleen niet dat we de update op basis van één weekend kunnen beoordelen. Na een paar rondjes weten we of het werkt, maar dat moeten we nog wel bezien op circuits met andere karakteristieken. Dan weten we hoe de rest van het seizoen eruit gaat zien voor ons."

Praat mee!

Viaplay
x
Verstappen Italiaanse media loven 'magische' Verstappen: "Menselijke factor maakt het verschil"