Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Charles Leclerc

Leclerc hard voor zichzelf: "Ik verdiende de poleposition niet"

Charles Leclerc zal de Grand Prix van Groot-Brittannië vanaf de derde plaats starten, nadat hij naar eigen zeggen de pole niet had verdiend, maar toch ziet hij genoeg kansen tijdens de race op zondag. De strategie wordt volgens de Ferrari-coureur vooral interessant.

Leclerc rain Silverstone
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPB

Tijdens een spannende slotfase van de kwalificatie op Silverstone klokte Charles Leclerc de derde tijd, achter teamgenoot Carlos Sainz en Max Verstappen. De Ferrari-coureur weet dat het beter kon, maar ziet genoeg opties om mee te strijden voor de overwinning in Groot-Brittannië. "De snelheid is er in ieder geval wel", weet hij.

"Ik ben natuurlijk teleurgesteld, maar wel blij voor Carlos. Hij heeft het goed gedaan. Ik spinde in mijn laatste ronde, want ik wist dat dat dé ronde moest worden en ik alles moest geven. Ik deed het zelf, dus ik verdiende de pole niet."

Op zondag worden de punten verdeeld en Leclerc ziet hierbij genoeg kansen. "Een goede start en dan wat bandenmanagement wordt ook belangrijk. Ik denk dat de strategie ook verdeeld zal zijn tussen een éénstopper en een tweestopper. Het wordt interessant wie waarvoor gaat, maar hopelijk maken wij de juiste keuze", zegt hij over het gevecht met Red Bull en natuurlijk met teamgenoot Sainz.

Leclerc wil slechte reeks doorbreken

De afgelopen races ging het bij Leclerc niet naar wens. Door een uitvalbeurt vanwege een kapotte Ferrari-motor en later ook een gridstraf liep hij veel punten mis in het titelgevecht met Verstappen. Op Silverstone wil hij terugslaan.

Aan de snelheid ligt het niet: "Ik denk dat dat niet het probleem is geweest, de afgelopen races. Natuurlijk konden we het niet helemaal laten zien door de problemen, maar hopelijk wordt het op zondag weer een goede dag."

Formule 1 GP Groot-Brittannië 2022 RN365 Nieuwsdossier

4 reacties

Viaplay
x
Interview Red Bull-legende Coulthard ziet Verstappen aan de horizon verdwijnen