Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Leclerc hard voor zichzelf: "Ik verdiende de poleposition niet"

Charles Leclerc zal de Grand Prix van Groot-Brittannië vanaf de derde plaats starten, nadat hij naar eigen zeggen de pole niet had verdiend, maar toch ziet hij genoeg kansen tijdens de race op zondag. De strategie wordt volgens de Ferrari-coureur vooral interessant.

Tijdens een spannende slotfase van de kwalificatie op Silverstone klokte Charles Leclerc de derde tijd, achter teamgenoot Carlos Sainz en Max Verstappen. De Ferrari-coureur weet dat het beter kon, maar ziet genoeg opties om mee te strijden voor de overwinning in Groot-Brittannië. "De snelheid is er in ieder geval wel", weet hij. "Ik ben natuurlijk teleurgesteld, maar wel blij voor Carlos. Hij heeft het goed gedaan. Ik spinde in mijn laatste ronde, want ik wist dat dat dé ronde moest worden en ik alles moest geven. Ik deed het zelf, dus ik verdiende de pole niet." Op zondag worden de punten verdeeld en Leclerc ziet hierbij genoeg kansen. "Een goede start en dan wat bandenmanagement wordt ook belangrijk. Ik denk dat de strategie ook verdeeld zal zijn tussen een éénstopper en een tweestopper. Het wordt interessant wie waarvoor gaat, maar hopelijk maken wij de juiste keuze", zegt hij over het gevecht met Red Bull en natuurlijk met teamgenoot Sainz.

Leclerc wil slechte reeks doorbreken

De afgelopen races ging het bij Leclerc niet naar wens. Door een uitvalbeurt vanwege een kapotte Ferrari-motor en later ook een gridstraf liep hij veel punten mis in het titelgevecht met Verstappen. Op Silverstone wil hij terugslaan. Aan de snelheid ligt het niet: "Ik denk dat dat niet het probleem is geweest, de afgelopen races. Natuurlijk konden we het niet helemaal laten zien door de problemen, maar hopelijk wordt het op zondag weer een goede dag."

Viaplay
x
Hulkenberg 'Op weg naar nieuw F1-team'