Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Leclerc in de wolken na eerste Formule 1-punten

Charles Leclerc is na de Grand Prix van Azerbeidzjan de eerste Monegask sinds Louis Chiron met WK-punten achter zijn naam. De Sauber-coureur werd verrassend zesde in een knotsgekke GP van Azerbeidzjan.

Louis Chiron haalde 978 Grand Prixs geleden voor het laatst punten. Hij heeft 68 jaar later een opvolger: Charles Leclerc behaalde bij de Grand Prix van Azerbeidzjan acht punten voor het team van Sauber. De jonge coureur is in de wokken met zijn resultaat: "Dit voelt als een overwinning," zei Leclerc tegenover het officiële kanaal van de Formule 1. Leclerc spreekt van een geweldige race, waar de Monegask lange tijd de Ferrari van Kimi Raikkonen achter zich kon houden: "Dit was een geweldige race. Uiteraard hebben we op het goede moment gepiekt, maar de snelheid was goed op de supersofts. Raikkonen was in de Ferrari sneller dan ons, maar het was niet alsof we een seconde per ronde langzamer waren."

Leclerc bleef zichzelf oppeppen tijdens de race: "Dit resultaat is erg moeilijk te behalen onder normale omstandigheden, zo niet onmogelijk. Ik wist echter dat ik er moest staan als de kans er kwam. Die kans kwam en we zijn blij dat we deze benut hebben." Met de punten die Ericsson behaald had in Bahrein staat Sauber nu op tien punten. Dat is twee keer zoveel als de Zwitserse renstal wist binnen te halen in 2017.

Viaplay
x
Verstappen Verstappen geëerd met plekje in uiterst exclusieve wereldlijst