Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
F1-nieuws

Leclerc: "Niet updates, maar hard werk heeft Sauber naar voren geholpen"

In de afgelopen twee Grands Prix maakte Charles Leclerc hele goede sier door telkens als zevende over de eindstreep te geraken. De 21-jarige Monegask kroonde zich in Brazilië zelfs tot 'best of the rest'. Volgens de toekomstig Ferrari-rijder ligt hard werk ten grondslag aan de goede resultaten.

Leclerc meent dat het nergens anders door kan komen, want updates heeft Sauber al een tijdje niet meer geïntroduceerd. De medewerkers van de fabriek in het Zwitserse Hinwil hebben het vizier namelijk al volledig op 2019 gericht.

"De basis van deze Sauber is goed, we hebben het nagelaten om in de eerste wedstrijden te presteren", liet Leclerc weten. "De grootste stappen zijn gezet sinds we de juiste balans hebben gevonden. Sindsdien zijn er nog een paar veranderingen doorgevoerd die het alleen maar beter hebben gemaakt."

Waar Sauber vorig jaar tot vijf schamele puntjes kwam, staat de teller dit seizoen op 42 stuks. In 2017 sloot de equipe af met de rode lantaarn, voorafgaand aan de Grand Prix van Abu Dhabi is zelfs een zevende plaats in het constructeurskampioenschap nog mogelijk. Force India heeft namelijk slechts zes punten meer dan Sauber, al moet daar bij worden aangetekend dat de Britse brigade al haar punten kwijtraakte voor de GP van België.

"In vergelijk met vorig jaar presteert het team erg indrukwekkend. Deze wagen is ongelooflijk sterk. Kijkend naar hoe vroeg we stopten met doorontwikkelen had denk ik niemand verwacht dat we tegen het einde van het seizoen nog zo goed voor de dag konden komen. Wat betreft 2019 ziet het er goed uit voor dit team."

In 2019, wanneer Leclerc achter het stuur van een Ferrari zit, rijden Kimi Raikkonen en Antonio Giovinazzi voor het door Alfa Romeo gesteunde team. Zowel de Fin (vaste rijder) als de Italiaan (reserverijder) zijn momenteel nog in dienst van Ferrari.