Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Charles Leclerc

Leclerc positief na kwalificatie: "Gaan druk op Verstappen opvoeren"

Charles Leclerc start de Grand Prix van Miami vanaf de tweede plaats. Net als in de sprintrace zal de Ferrari-coureur langs Max Verstappen starten. De Monegask ziet kans om Verstappen aan te vallen.

Leclerc Miami Sprint
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

De sprintkwalificatie en de 'gewone' kwalificatie hadden veel van elkaar weg. Beide sessies zagen een zelfde soort baanevolutie ontstaan, terwijl we ook dezelfde eerste startrij krijgen als tijdens de sprintrace. Max Verstappen en Charles Leclerc starten morgen helemaal vooraan en vooral de Monegask ziet kansen om Verstappen aan te vallen.

"Dit voelde wel als de limiet, " vertelt Leclerc na afloop van de kwalificatie. "Het zat zeer dicht bij elkaar in Q1 en Q2, alleen toen we gingen pushen in Q3 voor die laatste paar tiende, begonnen we de banden te verliezen in sector 2 en 3. Dat had voornamelijk te maken met oververhitting."

Toch ziet Leclerc kansen voor zichzelf, in de strijd met Verstappen: "Morgen wordt het een lange race. Vanmorgen tijdens de sprintrace lieten we een goede snelheid zien, dus hopelijk gaan we morgen de druk bij Max opvoeren."

Om die druk op te kunnen voeren zijn twee elementen van belang volgens Leclerc. Uiteraard de leiding nemen, maar ook iets anders: "Als het niet lukt om er voorbij te komen in bocht één, dan is het belangrijk om binnen DRS-afstand te blijven. DRS is hier erg krachtig en als we dat verliezen, dan wordt het lastig om terug te komen. Maar eerst hebben we natuurlijk de start. Vanmorgen was die goed, laten we morgen gaan voor nog een betere."

Praat mee!

Viaplay
x
Max Verstappen maakt zich geen zorgen: "Dit zegt niks voor Monaco"