Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Leclerc reageert strijdlustig op gridpenalty voor GP Canada

Charles Leclerc wordt komende zondag tien plaatsen teruggezet op de Formule 1-grid, nadat Ferrari besloot zijn Control Electronics (CE) te wisselen. Hij reageert opvallend positief.

Voor iemand die net weet dat hij tien plaatsen wordt teruggezet op de Formule 1-grid voor de Grand Prix van Canada, klinkt Charles Leclerc opvallend opgetogen. De eerste twee vrije trainingen echter hebben hem doen inzien dat vanuit het middenveld er nog niet al te veel verloren hoeft te zijn. Gevraagd welke impact die gridstraf zal hebben, begint de Monegask een wijd open deur in te trappen: "Dat betekent dat we een stuk verder naar achteren staan", zo meldt hij ten overstaan van onder andere RacingNews365.

Het juiste besluit, aldus Leclerc

"Ik denk echter dat dit het beste besluit was", vervolgt hij, om vervolgens aan te geven dat hij denkt over een auto te beschikken waarmee hij naar voren kan komen: "Ja, zeker. Het inhalen was weliswaar iets lastiger dan ik had verwacht, maar de snelheid is er, dus hopelijk kunnen we terugkomen richting de posities waar we willen staan." De race winnen zal normaal gesproken lastig worden, te meer omdat ook Leclerc opmerkt dat het erg close is tussen Red Bull en Ferrari: "Dat is het zeker. Het is wat lastiger om een duidelijk beeld te krijgen van de verhoudingen in de race, omdat ik tijdens de racesimulatie op een andere band stond, maar over het algemeen zag het er niet slecht uit."

Viaplay
x
FIA geeft uitleg over cruciaal safety car-moment met Norris in Miami