Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Charles Leclerc

Leclerc reageert strijdlustig op gridpenalty voor GP Canada

Charles Leclerc wordt komende zondag tien plaatsen teruggezet op de Formule 1-grid, nadat Ferrari besloot zijn Control Electronics (CE) te wisselen. Hij reageert opvallend positief.

Leclerc Canada
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPB

Voor iemand die net weet dat hij tien plaatsen wordt teruggezet op de Formule 1-grid voor de Grand Prix van Canada, klinkt Charles Leclerc opvallend opgetogen. De eerste twee vrije trainingen echter hebben hem doen inzien dat vanuit het middenveld er nog niet al te veel verloren hoeft te zijn.

Gevraagd welke impact die gridstraf zal hebben, begint de Monegask een wijd open deur in te trappen: "Dat betekent dat we een stuk verder naar achteren staan", zo meldt hij ten overstaan van onder andere RacingNews365.

Het juiste besluit, aldus Leclerc

"Ik denk echter dat dit het beste besluit was", vervolgt hij, om vervolgens aan te geven dat hij denkt over een auto te beschikken waarmee hij naar voren kan komen: "Ja, zeker. Het inhalen was weliswaar iets lastiger dan ik had verwacht, maar de snelheid is er, dus hopelijk kunnen we terugkomen richting de posities waar we willen staan."

De race winnen zal normaal gesproken lastig worden, te meer omdat ook Leclerc opmerkt dat het erg close is tussen Red Bull en Ferrari: "Dat is het zeker. Het is wat lastiger om een duidelijk beeld te krijgen van de verhoudingen in de race, omdat ik tijdens de racesimulatie op een andere band stond, maar over het algemeen zag het er niet slecht uit."

Formule 1 GP Canada 2022 RN365 Nieuwsdossier

22 reacties

RN365 Special
Waarom het stuiterende Mercedes eens heel goed in de Formule 1-spiegel moet kijken

Bij Mercedes zou men graag zien dat er iets wordt gedaan aan de stuiterproblemen in de Formule 1, maar zoals onze technisch F1-analist Paolo Filisetti redeneert en uitlegt, moet het team bij zichzelf ten rade gaan en er geen politiek spelletje van maken.

Lees meer
Viaplay
x
Breaking Geen grote updates meer voor Verstappen en Perez