Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Charles Leclerc

Leclerc realistisch over strijd met Verstappen: "Slechts een kwestie van tijd"

Charles Leclerc wil in Singapore en in alle resterende races het resultaat maximaliseren, maar de Ferrari-coureur kijkt niet meer naar de titelstrijd met Max Verstappen. Op papier heeft hij nog wel een kans, al erkent hij dat de kans nihil is.

Leclerc Singapore
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © RN365/Michael Potts

Charles Leclerc zal de GP van Singapore starten vanaf pole en kan hiermee een slag slaan tegen Max Verstappen. De WK-leider start slechts vanaf de achtste plaats na een grote fout van Red Bull in de kwalificatie. Leclerc kan het gigantische gat van 116 punten verminderen en in de titelstrijd blijven, maar hij verwacht een sterke zondag voor de concurrenten.

Hij blijft namelijk realistisch en weet ook dat Verstappen zonder de fout van zijn team zeer waarschijnlijk pole had gepakt. Wel is hij tevreden over zijn kwalificatie, zo legt hij uit voor de microfoon van onder andere RacingNews365. "Het was best tricky allemaal, want er waren nog veel natte plekken op het asfalt. Ook bocht 13 was erg lastig."

"Niet overal waren de omstandigheden hetzelfde, waardoor je je snel moest aanpassen aan het circuit en de verbeterde omstandigheden. Mijn op één na laatste ronde, dus niet mijn laatste, was heel erg goed en dat was ook de ronde voor pole."

"Die laatste ronde? Daar maakte ik een fout, al had het niet uitgemaakt. Als Max zijn ronde had afgemaakt, dan had hij waarschijnlijk pole. Het is over het algemeen echter een positieve zaterdag."

Leclerc lijkt de handdoek in de ring te gooien

Over de wereldtitel wil Leclerc ondanks de gunstige omstandigheden in Singapore niet nadenken. Wel wil de Ferrari-coureur natuurlijk maximaal presteren in de resterende races dit Formule 1-seizoen. "Het is voor mij belangrijk om zo veel mogelijk races te winnen tot aan het einde van het jaar."

"Realistisch gezien is het echter een kwestie van tijd voordat Max de wereldtitel krijgt. We focussen ons op onszelf en proberen in de laatste races zo goed mogelijk te scoren en ons pakket te maximaliseren. Dit is belangrijk voor mij en de rest zien we wel."

Voorspel en win

Wie wint de Grand Prix van Singapore 2022?

Speel mee en maak kans op een prachtige Max Verstappen drivers cap!

Speel mee

Speel de Viaplay Pitstop Challenge en maak kans op een VIP kartavond met Tom Coronel.

Speel nu de pitstop game
Forbidden

Weddenschappen Charles Leclerc

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Singapore 2022 RN365 Nieuwsdossier

7 reacties

RN365 Special
Verstappen koestert 'huwelijk' met geliefde Lambiase: "Maar wie is het mannetje, wie het vrouwtje?"

RacingNews365 zat na het F1-seizoen samen met niemand minder dan Max Verstappen voor een exclusief interview. In dit eerste deel vertelt Max over Gianpiero 'GP' Lambiase, zijn race-engineer met wie hij als het even kan voor altijd samen wil werken. Hij beschrijft de onderlinge relatie gekscherend als een 'huwelijk'. Maar wie is nou het mannetje en wie het vrouwtje?

Lees meer
Viaplay
x
Exclusief Verstappen pareert Leclerc: 'Hij verloor de F1-wereldtitel al eerder'