Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Leclerc realistisch over strijd met Verstappen: "Slechts een kwestie van tijd"

Charles Leclerc wil in Singapore en in alle resterende races het resultaat maximaliseren, maar de Ferrari-coureur kijkt niet meer naar de titelstrijd met Max Verstappen. Op papier heeft hij nog wel een kans, al erkent hij dat de kans nihil is.

Charles Leclerc zal de GP van Singapore starten vanaf pole en kan hiermee een slag slaan tegen Max Verstappen. De WK-leider start slechts vanaf de achtste plaats na een grote fout van Red Bull in de kwalificatie. Leclerc kan het gigantische gat van 116 punten verminderen en in de titelstrijd blijven, maar hij verwacht een sterke zondag voor de concurrenten. Hij blijft namelijk realistisch en weet ook dat Verstappen zonder de fout van zijn team zeer waarschijnlijk pole had gepakt. Wel is hij tevreden over zijn kwalificatie, zo legt hij uit voor de microfoon van onder andere RacingNews365. "Het was best tricky allemaal, want er waren nog veel natte plekken op het asfalt. Ook bocht 13 was erg lastig." "Niet overal waren de omstandigheden hetzelfde, waardoor je je snel moest aanpassen aan het circuit en de verbeterde omstandigheden. Mijn op één na laatste ronde, dus niet mijn laatste, was heel erg goed en dat was ook de ronde voor pole." "Die laatste ronde? Daar maakte ik een fout, al had het niet uitgemaakt. Als Max zijn ronde had afgemaakt, dan had hij waarschijnlijk pole. Het is over het algemeen echter een positieve zaterdag."

Leclerc lijkt de handdoek in de ring te gooien

Over de wereldtitel wil Leclerc ondanks de gunstige omstandigheden in Singapore niet nadenken. Wel wil de Ferrari-coureur natuurlijk maximaal presteren in de resterende races dit Formule 1-seizoen. "Het is voor mij belangrijk om zo veel mogelijk races te winnen tot aan het einde van het jaar." "Realistisch gezien is het echter een kwestie van tijd voordat Max de wereldtitel krijgt. We focussen ons op onszelf en proberen in de laatste races zo goed mogelijk te scoren en ons pakket te maximaliseren. Dit is belangrijk voor mij en de rest zien we wel."

Viaplay
x
Live Race Formule 1 GP Emilia-Romagna 2024