Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix België 2019

Leclerc scoort eerste F1-zege, Verstappen crasht uit GP België

Charles Leclerc heeft een beladen eerste Grand Prix-zege in de Formule 1 behaald. Op het circuit van Spa-Francorchamps domineerde hij de race. Max Verstappen viel al in de eerste ronde uit na een crash.

Met de beide Ferrari's op de eerste startrij begon de Grand Prix van België. Polesitter Charles Leclerc wist zijn leidende positie te behouden, maar daarachter ging het helemaal mis voor Max Verstappen die in de eerste bocht in aanraking kwam met Kimi Raikkonen en uiteindelijk in Raidillon hard van de baan vloog met een gebroken ophanging.

Na een korte safety car periode wist Leclerc de leiding stevig in handen te nemen, voor teamgenoot Sebastian Vettel die onder druk stond van Lewis Hamilton. Door het wegvallen van Verstappen en Raikkonen in de top zes, was het Lando Norris die met zijn McLaren een fraaie vijfde positie in handen had.

Van de toppers koos Vettel als eerste de pits op voor een nieuwe set van de medium band, het sein voor Hamilton om het gas diep in te trappen en zo te proberen om voor zijn concurrent terug op de baan te komen na zijn pitstop. Een kippenvel-moment was er in de negentiende ronde toen het publiek een ronde lang applaudisseerde ter nagedachtenis aan Anthoine Hubert, de F2-coureur die zaterdag het leven liet op Spa-Francorchamps.

In ronde 22 dook Leclerc de pitbox in voor een set van de soft banden, waardoor hij terug viel tot de vierde positie. Hamilton coverde de strategie een ronde later, gevolgd door Bottas een ronde later. Alle coureurs wisselden daarbij naar de medium band. Door zijn vroege stop nam Vettel de leiding over van Leclerc, die echter wel over versere banden beschikte.

Uitslag Race - België

# Coureur Team Tijd Band
Resultaten worden geladen...

Het gaatje werd door Lerclerc snel gedicht, waarop Ferrari een teamorder gaf aan Vettel om zijn teamgenoot voor te laten. Ondertussen vloog Hamilton over het Belgische asfalt en de Mercedes-coureur sloot al snel aan bij de Ferrari van Vettel. Een mooie gevecht tussen beide coureurs ontstond, waarbij de Italiaanse wagen over de rechte stukken vloog, maar Hamilton dankzij DRS de tweede positie over wist te nemen.

Met nog twaalf ronden te gaan keek de WK-leider tegen een achterstand van zes seconden aan ten opzichte van Leclerc. In de slotfase kwam de Ferrari-coureur toch nog onder druk te staan van Hamilton, maar de Monegask wist naar zijn eerste zege te rijden, die vanzelfsprekend door hem werd opgedragen aan Anthoine Hubert.

Hamilton en Bottas maakten het podium compleet, waardoor de Brit zijn leiding in het WK iets verder uit wist te breiden. Verstappen wist ondanks zijn uitvalbeurt zijn derde positie in het WK vast te houden.

Verstappen aast op zijn eerste overwinning in China. Pak 50 keer jouw inzet bij Unibet als Verstappen de snelste ronde rijdt en wint!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

Formule 1 GP België 2019 RN365 Nieuwsdossier

Viaplay
x
Tv-rechten 'Formule 1 nog jarenlang te zien bij Viaplay'