Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix Frankrijk 2022

Leclerc troeft Verstappen af in kwalificatie voor Franse Grand Prix

Charles heeft poleposition veroverd voor de Franse Grand Prix. Max Verstappen start vanaf de tweede positie

Verstappen France
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPB

Op een zonovergoten Circuit Paul Ricard was het Charles Leclerc die in Q1 liet zien dat zijn tegenvallende optreden in de derde training geen graadmeter vormde voor de kwalificatie. De Monegask opende als snelste en bleef Max Verstappen na de eerste vliegende ronden voor. De Red Bull-coureur had in zijn ronde wel te maken met het nodige verkeer en was een tiende langzamer dan Leclerc.

De twee titelkandidaten waren een halve seconde los van de rest van het veld, aangevoerd door Carlos Sainz. In de wetenschap dat hij zondag de race van achteraan moet starten door een gridstraf, had de Spanjaard zijn auto volledig afgesteld voor de race.

Afvallers in Q1: Gasly, Stroll, Zhou, Schumacher en Latifi.

Uitslag Kwalificatie - Frankrijk

# Coureur Team Tijd Band
Resultaten worden geladen...

Het was verrassend genoeg Carlos Sainz die in Q2 het gaspedaal van zijn Ferrari diep intrapte en een 1.31,081 klokte. Daarmee was hij liefst negen tienden los van Verstappen en Perez. Leclerc gaf liefst 1,5 seconden toe op zijn teamgenoot.

In de slotseconden van Q2 begon het gedrang voor de laatste plaatsen in de top 10. Verstappen bleef rustig in de pitbox, in de wetenschap dat hij door was naar Q3. Perez en Leclerc waagden zich wel nogmaals op het asfalt. Leclerc wist zijn tijd flink te verbeteren en stoof naar de tweede positie achter Sainz.

Afvallers in Q2: Ricciardo, Ocon, Bottas, Vettel en Albon.

In Q3 werd het strategische spel gespeeld door Ferrari, waar Sainz moest proberen om Leclerc een slipstream te geven op het lange rechte stuk. Daar slaagde de Spanjaard perfect in en Leclerc was hierdoor razendsnel in de derde sector. Verstappen kwam 0,008 tekort op de tijd van Leclerc. Perez moest vier tienden toegeven op de derde plaats.

Red Bull volgde het voorbeeld van Ferrari niet, wat betekende dat Verstappen het alleen moest doen in de laatste run. De Ferrari's herhaalden wederom hun strategie van de eerste run. Leclerc wist zijn tijd met drie tienden aan te scherpen en was zo ruim sneller dan Verstappen.

Achter Leclerc en Verstappen was het Perez die de top drie compleet maakte, gevolgd door Hamilton, Norris en Russell.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal en mis niets van de Formule 1.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal.

Formule 1 GP Frankrijk 2022 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi