Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Charles Leclerc

Leclerc verbaasd om huidige realiteit voor Ferrari: "Dit hadden we niet verwacht..."

Ferrari staat derde in het constructeurskampioenschap, maar heeft een zorgwekkend probleem op te lossen. Volgens Leclerc doet de Scuderia er alles aan om tijdens de tweede seizoenshelft weer competitief te zijn.

Leclerc Qualifying Austria
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Ferrari begon het seizoen sterk en werd al snel aangewezen als dé bedreiging van Red Bull. Carlos Sainz en Charles Leclerc behaalden respectievelijk overwinningen in Australië en Monaco en kwamen steeds dichterbij de eerste twee posities in het wereldkampioenschap. 

Het seizoen voor het team uit Maranello nam echter een flinke wending toen voor de Grand Prix van Spanje een groot upgradepakket werd geïntroduceerd. Dat pakket had een enorme negatieve invloed op de auto en sindsdien is de Scuderia niet alleen voorbij gestreefd door McLaren, maar ook Mercedes maakt nu gehakt van het Italiaanse team. 

De upgrade zorgde ervoor dat Ferrari weer last kreeg van 'porpoising', het stuiteren van de auto's. Vooral bij de introductie van de huidige reglementen in 2022 hadden veel teams hier last van, maar sinds 2023 leek het verdwenen. De nieuwe vloer van Ferrari, die in Barcelona werd geïntroduceerd, ligt vermoedelijk ten grondslag aan de herintroductie van het stuiteren.

Van de vier topteams heeft Ferrari na de zomerstop het meeste werk te doen, een situatie die Leclerc niet had verwacht. Tijdens een gesprek met geselecteerde media, waaronder RacingNews365, gaf Leclerc toe dat hij in de aanloop naar het seizoen niet had verwacht dat Ferrari zou staan waar het nu staat in de zomerstop.

"Nee, dat zou een leugen zijn. Ik denk niet dat we veel verwachtingen hadden toen we aan het seizoen begonnen, we richtten ons gewoon op onszelf", aldus de Monegask.  "Het is erg moeilijk om iets te verwachten of te voorzien met deze auto's. We hadden niet verwacht dat we zouden staan waar we nu staan, maar het is wel de realiteit en we weten heel goed waar we aan moeten werken. We zetten absoluut alles op alles om de situatie te verbeteren."

Wint Max Verstappen of een andere gekozen favoriet in Singapore? Dan betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Max Verstappen trekt heldere conclusie over controversiële McLaren-achtervleugel