Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Charles Leclerc

Leclerc verwacht geen Ferrari-zege: "Dit missen we ten opzichte van Red Bull"

Charles Leclerc gaat met een goed gemoed het raceweekend in Australië in. Zijn P3 in Saoedi-Arabië geeft de Ferrari-rijder vertrouwen, maar hij ziet ook dat het gat met Red Bull nog immens is.

Leclerc Saudi Qualifying
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © RN365/Michael Potts

Achter Red Bull, dat bij de eerste twee races van het seizoen een 1-2 scoorde, is het Ferrari dat telkens P3 opeiste. De Italiaanse renstal is aan het begin van het seizoen sterker dan rivalen Mercedes, McLaren en Aston Martin, maar het gat met Red Bull is nog altijd aanzienlijk. Charles Leclerc vindt dan ook dat het team zich in Australië eerst vooral op zichzelf moet focussen.

"Elke race anders, dus het is moeilijk vergelijken. Maar ik heb zeker het gevoel dat we een grote stap voorwaarts hebben gemaakt. Ik denk dat we de afgelopen zes of zeven maanden het team zijn dat zich het meest heeft verbeterd en dat is een positief signaal", zegt Leclerc in Melbourne tegen onder meer RacingNews365. "Dat betekent dat we goed bezig zijn. We moeten ons op onszelf blijven richten en blijven doen wat we nu doen. Langzaam gaan we dan het gat naar Red Bull dichten, ik heb het gevoel dat we goed bezig zijn."

Leclerc ziet vooral dat Ferrari stappen heeft gezet als het gaat om betrouwbaarheid en competitiviteit. "Ik denk dat we vrij consistent zullen zijn dit jaar. Normaal gebeurt het altijd dat je een weekend hebt waarin je de afstelling misschien niet zo goed hebt geoptimaliseerd en dan heb je het wat moeilijker. Maar het zou me verbazen als er circuits zijn waarin we dit jaar juist veel beter of veel slechter zijn", verwacht de Monegask, die in 2022 nog won in Melbourne.

"Vorig jaar hadden we veel problemen, vooral met de karakteristieken van de wagen. Als er wat meer wind stond, waren we daar supergevoelig voor en hadden we het daar enorm moeilijk. Ik denk dat we dit jaar consistenter zullen zijn, maar nu is het aan ons om meer performance te vinden. Want dat is wat we duidelijk missen, vooral in de race, ten opzichte van Red Bull."

Kloof met Red Bull

Max Verstappen kan in Melbourne zijn tiende zege op rij boeken, zijn twintigste in 21 races. Ziet Leclerc kansen om die dominantie van Verstappen en Red Bull te stoppen? "Wij zitten in een betere situatie vergeleken met vorig jaar, dat is zeker. Maar we hebben het nog steeds over een gat van misschien vier tienden per ronde in de race. Dat is nog steeds groot. Ik ben optimistischer, niet als ik kijk naar het gat, maar meer als ik kijk naar de algehele situatie van ons team. De manier waarop we werken en ook de manier waarop we heel duidelijke ideeën hebben en wat we moeten verbeteren om stappen voorwaarts te maken."

"Dat geeft me het vertrouwen dat we Red Bull op een gegeven moment tijdens het seizoen op sommige circuits meer onder druk zullen zetten. Maar op dit moment zien we dat er nog steeds een kloof is tussen ons en Red Bull om in de komende races een normale overwinning te pakken."

Praat mee!

Viaplay
x
Breaking Ricciardo keihard gestraft na GP China