Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

"Leclerc was veel te agressief bij de start van GP Australie"

Het Formule 1-team van Ferrari liet afgelopen weekend in Melbourne geen sterke indruk achter. De Italianen reisden als favoriet af naar Australië, maar beide Ferrari's eindigden op bijna één minuut achterstand van winnaar Valtteri Bottas. Dat komt mede door Charles Leclerc, aldus oud-F1-wereldkampioen Jacques Villeneuve.

De Italiaanse pers reageerde vandaag vol ongeloof op de tegenvallende prestaties van het Ferrari-team. Sky Sports Italia -analist Villeneuve richtte zijn pijlen vooral op de nieuwkomer binnen het team: de 21-jarige Leclerc.

"Leclerc was bij de start veel te agressief. Hij had achter Vettel moeten aansluiten, maar in plaats daarvan probeerde hij hem direct in te halen. Dat was met de gekozen strategie van hem niet nodig geweest. Als hij in de eerste bocht niet in het gras terecht was gekomen, zou hij aan het einde van de race met Verstappen hebben gevochten om een podiumplaats." Villeneuve verwacht niet dat Ferrari haar ware potentieel voor dit seizoen demonstreerde in Australië, maar spreekt van een 'off day': "Ze hadden het dit weekend gewoonweg niet voor elkaar. Dat kan een keer gebeuren. Ik verwacht dat het team in de volgende races wél zal kunnen strijden met het team van Mercedes."

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden