Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
F1 nieuws

"Leclerc was veel te agressief bij de start van GP Australie"

Het Formule 1-team van Ferrari liet afgelopen weekend in Melbourne geen sterke indruk achter. De Italianen reisden als favoriet af naar Australië, maar beide Ferrari's eindigden op bijna één minuut achterstand van winnaar Valtteri Bottas. Dat komt mede door Charles Leclerc, aldus oud-F1-wereldkampioen Jacques Villeneuve.

De Italiaanse pers reageerde vandaag vol ongeloof op de tegenvallende prestaties van het Ferrari-team. Sky Sports Italia-analist Villeneuve richtte zijn pijlen vooral op de nieuwkomer binnen het team: de 21-jarige Leclerc.

"Leclerc was bij de start veel te agressief. Hij had achter Vettel moeten aansluiten, maar in plaats daarvan probeerde hij hem direct in te halen. Dat was met de gekozen strategie van hem niet nodig geweest. Als hij in de eerste bocht niet in het gras terecht was gekomen, zou hij aan het einde van de race met Verstappen hebben gevochten om een podiumplaats."

Villeneuve verwacht niet dat Ferrari haar ware potentieel voor dit seizoen demonstreerde in Australië, maar spreekt van een 'off day': "Ze hadden het dit weekend gewoonweg niet voor elkaar. Dat kan een keer gebeuren. Ik verwacht dat het team in de volgende races wél zal kunnen strijden met het team van Mercedes."

Hét abonnement voor de echte racefan. Sluit je ook aan bij de tofste F1-community!

Meld je direct aan
Forbidden

Weddenschappen Charles Leclerc

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet
Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Tijdschema Hoe laat begint de Formule 1 Grand Prix van Australië?