Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Charles Leclerc

Leclerc ziet belangrijk voordeel voor Ferrari in Oostenrijk

Ferrari kwam niet goed uit de verf in Barcelona én kende een verschrikkelijk weekend in Montréal. Het zorgt ervoor dat het gat met Red Bull flink is opgelopen. Toch is Charles Leclerc ervan overtuigd dat zijn team dit weekend in Oostenrijk weer mee kan strijden om de bovenste plaatsen.

Leclerc Austria thursday
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Het zijn niet de beste weken voor Ferrari met een dubbele DNF in Canada en 'slechts' een vijfde en zesde plaats in Spanje. Dat zorgt ervoor dat het gat met Red Bull in het constructeurskampioenschap inmiddels is opgelopen tot 60 punten. In de pikorde lijkt ook Mercedes het Italiaanse team voorbij te zijn en dus rijst de vraag: kan Ferrari meestrijden in Oostenrijk? Volgens Charles Leclerc wel.

Want ondanks een teleurstellend weekend in Spanje, neemt de Monegask een hoop positieve punten mee uit Barcelona, zo vertelt hij tegenover onder meer RacingNews365. "Vorige week was het gat van ons naar poleposition twee tot drie tienden. Maar ik heb wel het gevoel dat er potentie in de auto zit. We moeten gewoon ons pakket optimaliseren en dan staan we weer waar we willen staan. In Barcelona waren we gewoon niet snel genoeg. Maar de voorbereidingen in de simulator voor dit circuit gingen erg goed, dus heb vertrouwen in het feit dat we terug zullen keren in de strijd vooraan het veld."

De Red Bull Ring is een compleet ander circuit dan die in Spanje en dat is iets waar Leclerc erg blij mee is. "Wij hebben erg veel moeite met vooral de lange, langzame bochten, wat hier bijna niet aan de orde is. Dus dat is goed nieuws voor ons. Maar we hebben ook gewerkt aan het verbeteren van dit soort bochten en ik denk dat we daarin de afgelopen races goede progressie hebben geboekt. Alleen kregen we toen meer moeite in andere soort bochten. We moeten gewoon alles samen laten komen en dan weet ik zeker dat het goed zit voor dit weekend."

De grindbakken gaan wel invloed hebben op de Red Bull Ring. Volgens Leclerc maken die vooral bocht 9 en 10 nog moeilijker dan ze al waren: "Het is interessant. Ik heb foto's gezien van de aanpassingen en vooral die twee bochten waren al vrij 'tricky' voordat er een grindbak werd neergelegd. Het zorgt er wel voor dat het nu duidelijk is waar de limiet van de baan ligt. Hopelijk hebben we die problemen dan niet meer. Maar ik moet eerst gaan rijden voor ik echt kan zeggen of het een verschil maakt, maar op papier ziet het er goed uit."

Ook interessant:

Win gouden tickets voor GP België!

Abonneer je nu op ons YouTube-kanaal en maak kans op gouden tickets!

Alle actie live bijwonen op Spa-Francorchamps én deelnemen aan een karting experience in het hart van het circuit?

WORD LID & WIN!

Praat mee!

Viaplay
x
Marko Red Bull-adviseur verklaart stuklopen iconisch partnership