Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 nieuws

Liuzzi: "Logisch dat Red Bull voor Verstappen koos en Ricciardo vertrok"

Daniel Ricciardo maakte dit seizoen de overstap naar het team van Renault. Een overstap die gezien de problemen met de Renault-motor de afgelopen jaren voor veel fans als een verrassing kwam. Oud-teamgenoot Vitantonio Liuzzi was echter minder verrast met de overstap van de Australiër.

In 2011 mocht Ricciardo bij het HRT-team zijn debuut maken in de Formule 1. Daar trof hij de Italiaan Vitantonio Liuzzi als teamgenoot. In een exclusief interview met RacingNews365 blikt Liuzzi terug op de begin jaren van de immer goedlachse Ricciardo in de Formule 1: "Met Daniel had ik een goede verstandshouding. Ik heb hem ook goed kunnen helpen tijdens zijn eerste jaar. Helmut Marko wilde hem graag naast mij zetten om mij als benchmark neer te zetten, daardoor kon hij goed zien wat de potentie was van Ricciardo."

De afgelopen jaren werd Ricciardo naast zijn kwaliteiten als coureur ook bekend doordat hij altijd zeer opgewekt en blij voor de dag komt. Iets wat volgens Liuzzi altijd zo is geweest. "Hij is altijd heel opgewekt op tv, maar dat is hij ook in het echt en ook jaren geleden was hij al zo. Ook bij hem zie je echter dat hij politiek wat sterker is geworden, omdat dat nu eenmaal nodig is in de F1, je kunt niet jezelf blijven omdat de Formule 1 daarvoor te politiek is geworden. Je ziet dat hij daarin enorm gegroeid is."

Volgens de oud Red Bull-rijder maakte Ricciardo op het juiste moment de overstap naar het team van Renault. "Ik begreep zijn keuze goed, omdat Max de kopman werd bij Red Bull. Daarnaast telde logischerwijs ook het financiële plaatje, dat mag men niet vergeten. Hij heeft in mijn ogen dan ook de juiste keuze gemaakt om de overstap te maken, aangezien het duidelijk was dat Red Bull volledig voor Max zou gaan. Iets dat terecht is overigens."

"Het was leuk geweest als Daniel naar Mercedes was gegaan maar het is lastig in te schatten waarom ze niet voor hem kozen. Dat is nu eenmaal de Formule 1, veel dingen zullen wij als fans helaas nooit te weten komen."

Forbidden

Weddenschappen Daniel Ricciardo

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Interviews RN365 Nieuwsdossier

0 reacties

Viaplay

Unibet
x
FIA te mild? Straffendiscussie wakkert aan na meerdere Red Bull-incidenten