Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Lovende Verstappen reageert op pensioen Vettel: "Totaal begrijpelijk"

Max Verstappen hoopt dat Sebastian Vettel lekker van het leven gaat genieten als hij aan het einde van het seizoen zijn Formule 1-helm aan de wilgen hangt.

Op donderdag verraste Sebastian Vettel door zijn vertrek aan te kondigen bij Aston Martin en in de Formule 1. Aan het einde van het seizoen gaat de viervoudig wereldkampioen met pensioen. Logischerwijs werden zijn Formule 1-collega's in aanloop naar het Hongaarse Grand Prix-weekend ook naar het vertrek van Vettel gevraagd. Max Verstappen trapte af. De Red Bull-coureur snapt dat Vettel het tijd vindt om te gaan. "Vettel heeft al zo veel bereikt in de sport, dus het is totaal begrijpelijk dat hij nu met pensioen gaat. Hij heeft een geweldige carrière gehad, waarin hij veel races heeft gewonnen. Ook veel titels!" "Daarnaast is hij natuurlijk een geweldige ambassadeur voor de sport. Je had het natuurlijk een beetje aan kunnen zien komen dat hij met pensioen zou gaan, want iedereen wordt een dagje ouder en uiteindelijk stopt iedereen er een keer mee."

Geniet ervan!

Verstappen heeft een duidelijke boodschap voor zijn collega: ga er lekker van genieten Seb! "Natuurlijk is het nooit leuk als dat moment er is, zeker voor Seb, maar dit soort dingen gebeuren nou eenmaal. Het is nu aan hem om van het leven te gaan genieten en natuurlijk van zijn familie." "In zo'n korte periode van je leven heb je zo hard gewerkt om al die dingen te bereiken, dus nu is het tijd om gaan te genieten", aldus de regerend wereldkampioen en opvolger van Vettel als Red Bull-kampioen.

1552656289112547328

Congrats Seb, on an amazing career. I’m very happy to have shared the track with you, let’s make your last races great once more 🤝 pic.twitter.com/WnKCuotv0T — Max Verstappen (@Max33Verstappen) July 28, 2022

Viaplay
x
Kalender F1 slaat terug op kritiek Verstappen: "Het is niet verplicht"