Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Christian Horner

Lyrische Horner geniet van 'fenomenaal' Red Bull-collectief: "Dat zegt heel veel over dit team"

Na een lange eerste seizoenshelft is het Red Bull dat met een prachtige voorsprong de zomerstop in is gegaan. Ook Max Verstappen staat er in de strijd om de wereldtitel heel goed voor. In een exclusief interview met RacingNews365 is teambaas Christian Horner razend enthousiast over zijn team. De manier waarop ze met de uitdagingen omtrent de nieuwe regels zijn omgesprongen, is volgens hem fenomenaal.

Red Bull Canada
Interview
Naar nieuwsoverzicht © XPB

Na dertien Grands Prix in 2022 kan er al een duidelijke balans worden gemaakt. Red Bull staat een straatlengte voor op naaste concurrenten Ferrari en Mercedes, terwijl ook Max Verstappen op weg lijkt te zijn naar de wereldtitel. En dat na die slopende titelstrijd van vorig jaar. In een exclusief interview met RacingNews365 vertelt Christian Horner hoe verschrikkelijk trots hij is op zijn renstal.

"Het is een opmerkenswaardige eerste seizoenshelft geweest voor ons", klinkt hij trots aan de telefoon. "Vorig jaar hebben we vergeleken met onze concurrenten pas heel laat in het seizoen de focus verlegd naar 2022 en de bijbehorende nieuwe Formule 1-regels. Het team is daar fenomenaal mee omgesprongen. Om ons vanaf het eerste moment tijdens de testdagen meteen in een competitieve positie te bevinden, zegt heel veel over het harde werk dat er achter de schermen is verricht."

Red Bull maximaliseert

Als je na drie Grands Prix had gezegd dat Red Bull met een voorsprong van bijna 100 punten de zomerstop in zou gaan, dan had Horner je waarschijnlijk voor gek verklaard. Verstappen viel in dat korte tijdsbestek namelijk twee keer uit en ook Perez moest er een keer aan geloven. Daarna zette de renstal echter de weg naar boven in, en hoe.

"Tijdens de eerste Grands Prix hadden we door onze betrouwbaarheid wat frustrerende momenten", blikt de teambaas terug. "In Bahrein en Australië was dat het geval, maar tussendoor sloegen we in Djedda al terug door de race te winnen. In het proces zagen we ook enkele epische gevechten. Vooraan het veld is het gevecht dit seizoen fantastisch!"

"Max en Charles hebben een paar geweldige battles gehad. Denk maar aan Bahrein, maar ook in Djedda, Miami en Imola. Op zo veel verschillende momenten zagen we ze strijden, dus de nieuwe regels lijken voor betere races en gevechten te zorgen."

Al met al durft Horner wel te zeggen dat zijn team niet veel beter kon in de eerste seizoenshelft. "Als Red Bull zijnde hebben we onze kansen echt gemaximaliseerd. Checo's overwinning in Monaco was ook een hoogtepunt. Daarnaast hebben we gewonnen op circuits die historisch gezien niet bij onze sterkste circuits hoorden", zo doelt hij op de laatste GP in Hongarije.

Sterk collectief

Tijdens die laatste race zagen we namelijk wederom een sterk staaltje teamwerk van Red Bull, met hoofdstrateeg Hannah Schmitz als de spil in het strategische kunststukje, waardoor Verstappen vanaf zijn tiende startplek naar de zege kon rijden. Er verdienen volgens Horner echter veel meer mensen lof dan alleen de strateeg.

"Hannah is deel van het team. Iedereen doet het geweldig. Het is echt een collectief en ik ben in mijn nopjes met hoe iedereen presteert. De engineers, de techneuten, de pitstopcrew en iedereen in Milton Keynes. We zijn echt zeer goed en consistent geweest. In Hongarije hadden we zelfs nog de snelste pitstop van het jaar!", jubelt hij.

"We zijn altijd al een raceteam geweest met een goede cultuur en hebben een goede aanpak. In het verleden hebben we echter niet altijd het materiaal gehad om elke race te winnen. Van 2014 tot en met 2018 misten we daar namelijk een component voor", zo doelt hij ongetwijfeld op de Renault-motor.

Maar momenteel werkt Red Bull samen met al haar partners als een geoliede machine. "Sinds vorig jaar hebben we eigenlijk het complete pakket en het team was meteen scherp genoeg om daar gebruik van te maken. Dat heeft zich ook vertaald naar dit jaar. Fundamenteel gezien zijn en blijven we nog steeds een raceteam. In de periode dat het wat minder ging moet je ervoor zorgen dat je je lessen leert en niet bij de pakken neerzit. Dat hebben we ook gedaan", aldus de beretrotse Horner.

Ook interessant:

Verstappen heeft daar de mokerslag aan Ferrari uitgedeeld

De zomerstop is ingegaan, maar de Formule 1-podcast van RacingNews365 gaat vrolijk door! In de eerste zomerspecial van de podcast blikken autocoureur Tom Coronel, F1-expert Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk terug op de eerste seizoenshelft. Beluister hem hieronder!

Geniet nog meer van jouw favoriete F1-site zonder advertenties, een exclusieve app én nog veel meer.

Check het snel!
Forbidden

Weddenschappen Sergio Perez

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Interviews RN365 Nieuwsdossier

12 reacties

Viaplay
x
Tijdschema Afwijkend tijdschema Formule 1 GP Singapore 2022