Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Kevin Magnussen

Magnussen houdt bevlogen betoog over F1-motoren: "Iets in mij hoopt dat"

Het is al weer tien jaar geleden dat de hybride V6-motoren werden geïntroduceerd in de Formule 1. Kevin Magnussen debuteerde dat seizoen namens McLaren en pakte in zijn eerste race meteen een podium. Toch zou de Deen liever rijden met een andere soort motor.

Magnussen Australia pre race
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

De GP van Australië in 2014 was de eerste race ooit in de Formule 1 waarin hybride V6-motoren werden gebruikt. Nico Rosberg won namens Mercedes en luidde zo de dominantie van het Duitse merk in. Nog specialer was misschien wel de podiumplaats voor Kevin Magnussen. De Deen debuteerde in de Formule 1 bij McLaren en haalde in zijn eerste race meteen een knappe tweede plaats.

Waar de Deen hoopte dat de tweede plaats in 2014 niet zijn laatste podium zou zijn in de koningsklasse, is dit voorlopig wel de realiteit. Zijn beste resultaten sindsdien, in bijna tien jaar Formule 1, zijn slechts vier vijfde plaatsen. Wel behaalde Magnussen een sensationele pole position in 2022. In wisselende omstandigheden bleek Magnussen uiteindelijk de snelste in Sao Paolo. Veel leverde dit echter niet op. In de sprintrace zakte de Deen terug naar plek acht en op zondag haalde Magnussen niet de finish. Het gebrek aan successen doet Magnussen nog weleens aan vroeger terugdenken.

"Ik heb in het verleden met zowel V10- als V8-motoren getest. Desondanks vind ik de huidige hybride motoren veel indrukwekkender qua performance," aldus de Deen tegenover onder meer RacingNews365.

Toch fantaseert Magnussen over een terugkeer naar een V8 of V10 motor: "De oude motoren hebben iets nostalgisch. Zeker het geluid is iets wat ik tot op de dag van vandaag mis. Als er een oude auto op het circuit rijdt, heeft dat nog altijd iets unieks. Iets in mij hoopt dan ook dat we ooit terug kunnen naar dit soort motoren, maar ik snap ook wel dat wereld en technologie niet heeft stilgestaan. Persoonlijk zou ik wel terug willen in de tijd om met de oude motoren te rijden."

Ook interessant:

Kunnen we van een enerverende GP van Australië spreken? Qua spanning misschien niet, maar er gebeurde genoeg. Red Bull blijkt niet onfeilbaar en dat is iets waar de concurrentie maar wat graag gebruik van wil maken.

Max Verstappen is de grote favoriet voor de overwinning in Miami. Hij heeft tot nu toe alle edities van deze Grand Prix gewonnen. Als de Nederlander zondag opnieuw wint, betaalt Unibet maar liefst 30 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Max Hezemans: "Newey wil met Hamilton Verstappen verslaan"