Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Magnussen over nieuwe gewichtsregels: "Niet iedereen loopt erbij als de 'Hulk'"

Om lange Formule 1-coureurs minder te benadelen, heeft de FIA besloten per 2019 tachtig kilo als standaard voor de rijders te stellen. Dit betekent dat langere coureurs minder nadeel hebben van hun onvermijdelijk hogere gewicht.

Ook kleinere rijders hebben er voordeel van. Zo heeft Kevin Magnussen, met zijn 1,74 meter niet de langste van het veld, 'een a twee kilo erbij' ten opzichte van de laatste race van 2018.

"Het is geweldig dat het niet meer zo strikt is", laat Magnussen tijdens de teampresentatie van Haas aan de verzamelde media weten. "Het is echter niet zo dat iedereen nu kan bulken en dat we allemaal tien kilo of meer aankomen. Verwacht niet dat iedere coureur er in Australië ineens als de 'Hulk' bijloopt", verwijst de Deen naar het stripfiguur, en niet naar zijn Renault-concurrent Nico Hülkenberg. Overigens is K-Mag even lang als titelkandidaten Lewis Hamilton en Sebastian Vettel. De Brit en de Duitser zijn ook precies 1 meter en 74 centimeter. Max Verstappen behoort met zijn 1,80 meter tot één van de langere coureurs. Hülkenberg is de langste van het stel (1,84 meter), al komt dat mede doordat Esteban Ocon geen zitje heeft in 2019. De Fransman is twee centimeter langer dan de Duitse Renault-rijder. De iets zwaardere Magnussen mag over negen dagen achter het stuur van zijn nieuwe bolide kruipen, al moet hij daarvoor eerst wel toestemming hebben van werkgever Haas. Wie wanneer rijdt tijdens de eerste wintertestweek is nog onbekend, dat de testweek op maandag 18 februari begint is wel al maanden duidelijk.

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden