Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Daniel Ricciardo

Manager Ricciardo op de bres voor bijna werkloze coureur: "Er is hem een slechte hand gedeeld"

Nick Thimm, de manager van Daniel Ricciardo, neemt het op voor de goedlachse coureur die volgend jaar door tegenvallende resultaten niet meer op de grid staat.

Ricciardo
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Ricciardo liet tijdens het Grand Prix-weekend van Japan weten dat hij volgend seizoen niet op de Formule 1-grid staat. Ricciardo's manager, Nick Thimm, geeft wat meer inzicht in hoe het jaar 2023 er voor de Australiër uit komt te zien.

De goedlachse coureur zal niet van plan zijn om de koningsklasse van de autosport op te geven, maar zal op zoek gaan naar nieuwe kansen in de Formule 1 om vervolgens weer zijn potentieel te kunnen laten zien, mocht hij die kans krijgen. Volgens Thimm zat het Ricciardo allemaal gewoon niet mee.

"Dit gaat niet over ego, onhaalbare eisen of een plotseling gebrek aan kansen. Dit gaat over een man die een slechte hand gedeeld kreeg en nu de juiste volgende kans aan het vinden is. Een nieuw project waar hij kan werken met een team dat zijn unieke vaardigheden omarmt", begint Thimm op Twitter.

'Ricciardo is nog niet klaar in de Formule 1'

"Een project waar zijn ervaring kan worden benut", gaat hij verder. "Een proces waarin hij kan resetten en zijn liefde voor de sport kan tonen. En uiteindelijk zichzelf in de beste positie plaatsen om de wereld te laten zien waartoe hij in staat is als hij de kans krijgt. Het is een andere aanpak, dat klopt, maar het is ook een nieuwe dag voor de sport."

Wat die andere aanpak precies is, dat maakt Thimm niet duidelijk, maar eerder liet Ricciardo optekenen dat één van de opties zou zijn om reservecoureur te worden bij één van de grotere teams.

"Daniel's volwassenheid en ervaring wordt door weinigen op de grid geëvenaard, nu meer dan ooit. De Honey Badger zal in 2023 nog steeds zo dicht mogelijk bij de F1-grid staan. Hij is nog niet klaar. En zoals we dit seizoen zagen, kan er van alles gebeuren", sluit Thimm af.

Ook interessant:

Weergaloze Verstappen gaf concurrentie rijles

Wat een ronduit opmerkelijk raceweekend hebben we achter de rug! Van de wereldtitel van Max Verstappen tot de aankondiging van Nyck de Vries bij AlphaTauri. Van tractoren op de baan tot complete onduidelijkheid over de puntentelling. Dit en meer bespreken coureur Tom Coronel, F1-expert Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk in de nieuwste Formule 1-podcast van RacingNews365.

Speel de Viaplay Pitstop Challenge en maak kans op een VIP kartavond met Tom Coronel.

Speel nu de pitstop game
Forbidden

Weddenschappen Daniel Ricciardo

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Japan 2022 RN365 Nieuwsdossier

8 reacties

RN365 Special
Red Bull-kopstukken vreesden even het ergste voor Verstappens kampioensbolide

RacingNews365 zat na het F1-seizoen exclusief samen met twee Red Bull-kopstukken. Technisch directeur Pierre Wache en Chief Engineer Paul Monaghan. Zij praten uitgebreid over de RB18 waarmee Verstappen dit jaar vijftien races won. Voorafgaand aan het seizoen vreesden ze nog dat de auto misschien 'beschadigd' zou zijn door het kampioensgevecht in 2021. Dat en meer lees je in ons interview.

Lees meer
Viaplay
x
Verboden FIA grijpt in en verbiedt Mercedes innovatie-per direct