Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Manager Ricciardo op de bres voor bijna werkloze coureur: "Er is hem een slechte hand gedeeld"

Nick Thimm, de manager van Daniel Ricciardo, neemt het op voor de goedlachse coureur die volgend jaar door tegenvallende resultaten niet meer op de grid staat.

Ricciardo liet tijdens het Grand Prix-weekend van Japan weten dat hij volgend seizoen niet op de Formule 1-grid staat . Ricciardo's manager, Nick Thimm, geeft wat meer inzicht in hoe het jaar 2023 er voor de Australiër uit komt te zien. De goedlachse coureur zal niet van plan zijn om de koningsklasse van de autosport op te geven, maar zal op zoek gaan naar nieuwe kansen in de Formule 1 om vervolgens weer zijn potentieel te kunnen laten zien, mocht hij die kans krijgen. Volgens Thimm zat het Ricciardo allemaal gewoon niet mee. "Dit gaat niet over ego, onhaalbare eisen of een plotseling gebrek aan kansen. Dit gaat over een man die een slechte hand gedeeld kreeg en nu de juiste volgende kans aan het vinden is. Een nieuw project waar hij kan werken met een team dat zijn unieke vaardigheden omarmt", begint Thimm op Twitter.

'Ricciardo is nog niet klaar in de Formule 1'

"Een project waar zijn ervaring kan worden benut", gaat hij verder. "Een proces waarin hij kan resetten en zijn liefde voor de sport kan tonen. En uiteindelijk zichzelf in de beste positie plaatsen om de wereld te laten zien waartoe hij in staat is als hij de kans krijgt. Het is een andere aanpak, dat klopt, maar het is ook een nieuwe dag voor de sport." Wat die andere aanpak precies is, dat maakt Thimm niet duidelijk, maar eerder liet Ricciardo optekenen dat één van de opties zou zijn om reservecoureur te worden bij één van de grotere teams. "Daniel's volwassenheid en ervaring wordt door weinigen op de grid geëvenaard, nu meer dan ooit. De Honey Badger zal in 2023 nog steeds zo dicht mogelijk bij de F1-grid staan. Hij is nog niet klaar. En zoals we dit seizoen zagen, kan er van alles gebeuren", sluit Thimm af.

Viaplay
x
Tv-rechten 'Formule 1 nog jarenlang te zien bij Viaplay'