Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Daniel Ricciardo

Manager Ricciardo op de bres voor bijna werkloze coureur: "Er is hem een slechte hand gedeeld"

Nick Thimm, de manager van Daniel Ricciardo, neemt het op voor de goedlachse coureur die volgend jaar door tegenvallende resultaten niet meer op de grid staat.

Ricciardo
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Ricciardo liet tijdens het Grand Prix-weekend van Japan weten dat hij volgend seizoen niet op de Formule 1-grid staat. Ricciardo's manager, Nick Thimm, geeft wat meer inzicht in hoe het jaar 2023 er voor de Australiër uit komt te zien.

De goedlachse coureur zal niet van plan zijn om de koningsklasse van de autosport op te geven, maar zal op zoek gaan naar nieuwe kansen in de Formule 1 om vervolgens weer zijn potentieel te kunnen laten zien, mocht hij die kans krijgen. Volgens Thimm zat het Ricciardo allemaal gewoon niet mee.

"Dit gaat niet over ego, onhaalbare eisen of een plotseling gebrek aan kansen. Dit gaat over een man die een slechte hand gedeeld kreeg en nu de juiste volgende kans aan het vinden is. Een nieuw project waar hij kan werken met een team dat zijn unieke vaardigheden omarmt", begint Thimm op Twitter.

'Ricciardo is nog niet klaar in de Formule 1'

"Een project waar zijn ervaring kan worden benut", gaat hij verder. "Een proces waarin hij kan resetten en zijn liefde voor de sport kan tonen. En uiteindelijk zichzelf in de beste positie plaatsen om de wereld te laten zien waartoe hij in staat is als hij de kans krijgt. Het is een andere aanpak, dat klopt, maar het is ook een nieuwe dag voor de sport."

Wat die andere aanpak precies is, dat maakt Thimm niet duidelijk, maar eerder liet Ricciardo optekenen dat één van de opties zou zijn om reservecoureur te worden bij één van de grotere teams.

"Daniel's volwassenheid en ervaring wordt door weinigen op de grid geëvenaard, nu meer dan ooit. De Honey Badger zal in 2023 nog steeds zo dicht mogelijk bij de F1-grid staan. Hij is nog niet klaar. En zoals we dit seizoen zagen, kan er van alles gebeuren", sluit Thimm af.

Ook interessant:

Weergaloze Verstappen gaf concurrentie rijles

Wat een ronduit opmerkelijk raceweekend hebben we achter de rug! Van de wereldtitel van Max Verstappen tot de aankondiging van Nyck de Vries bij AlphaTauri. Van tractoren op de baan tot complete onduidelijkheid over de puntentelling. Dit en meer bespreken coureur Tom Coronel, F1-expert Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk in de nieuwste Formule 1-podcast van RacingNews365.

Het F1-seizoen is afgelopen, maar RacingNews365 gaat volle bak door. Op 13 december kan jij aanwezig zijn bij ons live event. Een toffe F1-avond met een live F1-podcast met Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk! Tevens ga jij gaat ook zelf racen in een simulator! Ben je een echte kenner? Dat mag je bewijzen in de pubquiz, met toffe prijzen!

Kortom, het ideale avondje uit!

Bestel snel jouw tickets op=op
Forbidden

Weddenschappen Daniel Ricciardo

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Japan 2022 RN365 Nieuwsdossier

3 reacties

Viaplay

Unibet
x
Nieuwe Hamilton? Reuzenstap richting F1? Een indrukwekkende debuut!