Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Ferrari

"Manoeuvre Vettel op Leclerc vrij begrijpelijk"

Hij wil niet goed praten wat wat Sebastian Vettel deed tijdens de Grand Prix van Brazilië, maar voormalig Formule 1-coureur Michael Bleekemolen snapt wel wat de Ferrari-coureur probeerde te bewerkstelligen in zijn actie tegen teamgenoot Charles Leclerc.

Vettel Brazilië
Interview
Naar nieuwsoverzicht © Ferrari

Sebastian Vettel kreeg veel hoon over zich heen na de touche tussen hem en teamgenoot Charles Leclerc. Hij was volgens velen immers degene die naar links bewoog en daarmee Charles Leclerc in de flank raakte. Michael Bleekemolen snapt de actie eigenlijk wel, ook al wil hij hem niet goedpraten.

"Ik zag in berichten dat hij aangaf dat hij gewoon rechtdoor reed, maar dat was niet helemaal waar. Vettel stuurde inderdaad iets naar links, maar dat is een vrij begrijpelijk actie voor iemand die niet wil dat hij door degene links van hem uitgeremd wordt in de volgende bocht", aldus Bleekemolen in gesprek met RacingNews365.

Toch was Vettel dé man bij uitstek die de crash had kunnen voorkomen: "Uiteindelijk zat hij er al voor en hij reed gewoon een paar kilometer per uur harder dan hij. Was hij rechtdoor gereden, dan was er niets aan de hand was geweest. Natuurlijk had Charles Leclerc iets opzij kunnen gaan, maar als je een schuldige moet aanwijzen, kom je toch uit bij Vettel. Hij had het niet moeten doen zo."

Wat nu? Dat is de vraag die gesteld blijft worden na het zoveelste incident tussen de Ferrari-coureurs. "Ferrari moet dit zo snel mogelijk in de kiem zien te smoren, maar dat zie ik ook wel gebeuren. Dit was natuurlijk wel een heel serieus akkefietje, maar ik verwacht dat ze elkaar nu wel zullen gaan sparen en dat ook teamorders niet geschuwd gaan worden."

Coureur Tim Coronel, F1-journalist Ruud Dimmers en radio-dj Jeroen van Inkel staan in de nieuwste F1-podcast van RacingNews365 uitgebreid stil bij de opmerkelijke Grand Prix van Brazilië.

Formule 1 GP Brazilië 2019 RN365 Nieuwsdossier

8 reacties

Viaplay
x
Interview Salo: "Dit is het belangrijkste verschil tussen Verstappen en Leclerc"