Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
MotoGP nieuws

Marc Marquez wint de Grand Prix van San Marino na spectaclulair slotstuk

Marc Marquez heeft de Grand Prix van San Marino op zijn naam geschreven. De zevenvoudig wereldkampioen versloeg in de laatste ronde het jonge talent Fabio Quartararo die lange tijd aan de leiding reed. Op geruime achterstand van het tweetal eindigde Maverick Vinales als derde voor Valentino Rossi en Franco Morbidelli.

Marquez misano zaterdag 1
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © MotoGP.com

Het Marco Simoncelli-circuit in Misano was op de racedag stijf uitverkocht. De gele en rode 'tifosi' kwamen voornamelijk om Valentino Rossi en de Ducati-rijders aan te moedigen. Ondanks het incident tussen Rossi en Marc Marquez tijdens de kwalificatie op zaterdag, was de sfeer gemoedelijk en beloofde het een interessante race te worden.

Polesitter Vinales kwam goed weg bij de start en nam direct het heft in handen. Zoals hij van te voren had aangegeven, hoopte hij de race van start tot finish te leiden en daarom probeerde de Yamaha-rijder zo snel mogelijk een gat te trekken richting de rest van het veld. Merkgenoot Quartararo vond het tempo echter te laag liggen en stak Vinales voorbij. De Spanjaard was even van slag en zag niet veel later ook Marquez voorbij komen.

De jonge Fransman en de ervaren Marquez bleken al snel een maatje te groot te zijn en reden ronde voor ronde verder weg van Vinales en de overige concurrenten. Halverwege de race moesten de gevechten dan ook in de middenmoot van het veld worden gezocht. Daar schoven 'oude rotten' Rossi en Dovizioso steeds verder naar voren, maar lag hun 'racepace' simpelweg te laag om mee te komen met de toprijders.

Achter de twee Italianen was het Alex Rins die zijn knappe overwinning tijdens de Grand Prix van Groot-Brittannië geen goed vervolg kon geven en ten val kwam. Een teleurstellend weekend voor Suzuki-rijder, die door zijn val ook zijn derde plaats in de strijd om het wereldkampioenschap verloor aan Danilo Petrucci.

De leider in die strijd beleefde echter een uitstekende racemiddag in San Marino. Marquez kon namelijk de gehele race in het wiel blijven van koploper Quartararo en de lijnen van het jonge talent goed bestuderen. Marquez koos hiermee voor de juiste strategie, maar wachtte daarna zeer lang tot hij zijn winnende inhaalpoging plaatste.

Dat deed de zevenvoudig wereldkampioen namelijk pas in de laatste ronde. Quartararo kon nog een keer terugkomen, maar de tweede inhaalpoging was te veel van het goede voor de Petronas Yamaha-rijder. Marquez won zodoende zijn zevende race van het seizoen.

Achter het tweetal eindigde Vinales als derde voor Rossi en Morbidelli. In de strijd om het wereldkampioenschap liep Marquez wederom verder uit en het veroveren van zijn achtste wereldtitel lijkt dan ook kwestie van tijd te zijn.

Pos. Coureur Team
1. Marc Marquez Honda
2. Fabio Quartararo Yamaha
3. Maverick Vinales Yamaha
4. Valentino Rossi Yamaha
5. Franco Morbidelli Yamaha

Fotoalbum

Rossi Gibernau 2005 Jerez

De vijf 'Bad Boys' in de MotoGP-paddock

RacingNews365 is aanwezig bij de Grand Prix van San Marino en zette de vijf 'Bad Boys' in de paddock op een rijtje.

Bekijk het album

Abonneer je op ons YouTube-kanaal en mis niets van de Formule 1.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal.

Praat mee!

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi